Kumburgaz denizi kirlilik saçıyor

Kumburgaz denizi kirlilik saçıyor

İstanbul'un yazlık mekanlarından Kumburgaz'da hem denizden hem de karadan kötü kokular yükseliyor !

Büyükçekmece’ye bağlı Kumburgaz’daki yazlık evlerin bulunduğu alanda kanalizasyon denize veriliyor. Deniz ve çevresini ağır bir koku kapladı, Kumburgaz’da dışarıda dolaşmak bile imkansız hale geldi.Bölge halkına göre kanalizasyon sorunu bölge kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle boşaltılmak istendiği için özellikle çözülmüyor. Kumburgaz’da hasar gören kanalizasyonlar bakımları yapılmadığı için atıklarını denize ve kumsala döküyor. Arıtma olmadığından kanalizasyonun kuma ve denize akmasıyla çevreye yayılan lağım kokusundan vatandaşlar evlerinden çıkamaz hale geldi. Akıntılardan dolayı deniz yüzeyini yosun kapladı. Yazlıklarına gelen tatilciler ise denizi ve sahili kullanamaz hale geldi. Öyle ki Yazlıkların bahçesinde bile oturmak imkansız hale geldi.

KUMBURGAZ ARAPLARA MI SATILACAK ?

Yazlıkçıların iddiasına göre bölge boşaltılarak kentsel dönüşüm projesi kapsamında araplara satılmak isteniyor bu nedenle bölge halkına belediye hizmeti düzenli bir şekilde verilmiyor. Taraf’a konuşan yazlıkçı Erbil D’e Kumburgaz’daki binaların depreme dayanıksız olduğu bahanesiyle kentsel dönüşüm projesi kapsamında ellerinden alımak istendiğini söyleyerek “Halkın elindeki tapular alınarak binalar yıkılması hedefleniyor, Kumburgaz’daki araziler Araplara satılıp, AVM’ler, Gökdelenler inşa edilerek yazlıkçılar mağdur edilmesi hesaplanıyor” dedi.

LAĞIM SUYUNA PANSUMAN TEDAVİSİ

Kumburgaz’ın alt yapısının İBB tarafından yapılmadığına dikkat çeken Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Hasan Akgün ise Taraf’a yaptığı açıklamada İSKİ’yi suçlayarak şöyle konuştu: “Belediyelerin alt yapı sorunların oluşundan kanalizasyon sistemi, D100’ün kuzeyindeki sisteme bağlanması için uğraşılıyor. İSKİ, derhal bitirmelidir, alt yapı çalışmalarının sonuna geldi. İSKİ’nin parası, desteği her anlamda var, bir seneye yakın bir sürede bu sorun bitirilmesi bekleniyor. Kanalizasyon sisteminde sorun olduğu için sık sık borular patlayarak denize lağım akıyor. Pansuman tedavisiyle önlemeye çalışıyoruz. Şu aralar denize girilmese iyi olur.”

“SÖYLENTİLER YALAN”

Kumburgaz’daki evlerin yıkılarak Araplara satılacağı iddiasını yalanyalan Belediye Başkanı Akgün “Bunlar dolandırıcı emlakçıların çıkardığı söylentidir. Evleriniz depreme dayanıksız diye kanun çıkarılacak evleriniz Araplara satılacak, bu olmadan bir an evvel evlerinizi satın kurtulun diyerek evleri ucuza satın alıyorlar” diye konuştu.