Kuran öğretmenine şok suçlama

Kuran öğretmenine şok suçlama

Ankara'da bir imam hatip lisesinde Kuran öğretmeni hakkında şok suçlamalarda bulunuldu.

Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kuran dersleri veren öğretmen Sefer A. hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kur’an dersleri veren öğretmen Sefer A. hakkında 15 yaşından küçük 12 kız öğrencisine cinsel istismar ve tacizde bulunduğu iddiasıyla dava açtı. Sefer A.’nın 145 yıldan 274 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, şüphelinin mağdur kız öğrencileri belinden sarılıp öptüğü, yanaklarını okşadığı öne sürülürken, eşinden boşanan bir veliyi de taciz ettiği belirtildi.

MASAJ DA YAPTIRDI

Ankara Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sefer A.’nın, 12 ayrı kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğuna ilişkin iddialar şöyle anlatıldı:

“15 yaşından küçük birçok kız öğrenciyi koltuğunun altına alıp kendine doğru yaklaştırarak veya belinden sarılarak öptüğü, cinsel güdüyle yakın mesafeden özellikle göğüsleri olmak üzere vücutlarına bakarak incelediği, yanaklarını okşadığı, dokunduğu, sınıftaki sıralarda kızların yanına oturup sürtündüğü, onları sıkıştırmak ve kolunu omuzlarına atmak suretiyle tensel temas kurduğu, mescitte Kur’an dersinde adet halini yaşayan öğrencilerin Kur’an okumak istememeleri üzerine onların neden okumadıklarını bildiği halde yanlarına yaklaşarak elini omuzlarına atarak eğilip kulaklarına ‘sen adet oldun mu’ diye sorarak onları utandırdığı ve mağdurelerden B.S.G’ye sınıfta ders saatlerinde kendisinin omuzlarına ve sırtına masaj yaptırdığı…”

SUÇLAMALAR SENARYO

Savcılıkta verdiği ifadesinde 31 yıllık öğretmen olduğunu söyleyen öğretmen Sefer A., 2012’den beri öğretmenlik yaptığı Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kur’an-ı Kerim derslerine girdiğini belirtti. Öğrencilerin birbirini yönlendirdiğini öne süren sanık öğretmen, şunları anlattı:

“Öğrencilerimi çocuğum gibi seviyorum. Onlar da beni bir baba gibi görerek saygılarını esirgemezler. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bana yaklaşın kız öğrencilerine ‘kızım benden en az yarım metre ötede durun diye tembihte bulunurum. Öğrencilerin birbirlerini yönlendirdiği için hakkımda bu şekilde beyanlarda bulunduklarını düşünüyorum. Hakkımdaki suçlamalar senaryodur”

DAHA ÖNCE DE ŞİKAYET EDİLMİŞ

İddianamede, sanık Sefer A. hakkında daha önce de bu tür şikayetlerin yapıldığı, Ankara Başsavcılığı’nca da 2004’te “öğrencilere karşı taciz (sarkıntılık) suçlamasından takipsizlik kararı verildiği” anlatıldı. Savcılık, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte, sanık hakkında tutuklama kararı verilmesini talep etti.