‘Küspe İhalesi’ Cinayeti Davası Yeniden Görülüyor

‘Küspe İhalesi’ Cinayeti Davası Yeniden Görülüyor

Eskişehir'de "Küspe ihalesi" sebebiyle çıkan silahlı kavgada 2 kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı iddia edilen Hüseyin B., 35 yıl hapis...

Eskişehir'de "Küspe ihalesi" sebebiyle çıkan silahlı kavgada 2 kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı iddia edilen Hüseyin B., 35 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından cezayı az bulan Yargıtay'ın dosyayı yeniden mahkemeye görülmesi sonucu yeniden yargılanmaya başlandı.

Eskişehir'de 21 Eylül 2013 tarihinde Muttalip mevkisinde "küspe ihalesi" nedeniyle çıktığı iddia edilen silahlı kavgada, Hüseyin Cenik ve Hüseyin Salihoğlu olay yerinde hayatını kaybetmiş, kavgayı ayırmaya çalışan İbrahim Karakaş da elinden yaralanmıştı. Olayın ardından kaçan Hüseyin B. ise 38 gün sonra teslim olmuş ve çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanması sonucunda heyet, sanığı 35 yıl hapse mahkum etmişti. Dosyanın avukatlar tarafından temyiz edilmesinin ardından Yargıtay, verilen cezanın yeterli olmadığına kanaat getirerek, yeniden görülmesi için dosyayı mahkemeye göndermişti.

Yeniden Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanığın yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya tutuklu sanık Hasan Hüseyin B. (43), avukatlar ve olayda ölenler ile sanığın yakınları katıldı. Duruşmada sanık avukatları, bir tanığın dinlenmesini talep etti. Ancak bu talep mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Heyet, avukatların yazılı savunma yapmaları için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.