LGBT'lilere taşlı saldırı

LGBT'lilere taşlı saldırı

LGBT'nin basın açıklamasında bir anda belirdi ve elindeki taşla saldırdı...

İstanbul'da lezbiyen, gay, biseksüel, travesti, interseksüel (LGBT) bireylerinin düzenlediği ’Onur Yürüyüşü’ne polisin güvenlik nedeniyle izin vermemesi sonucu çıkan olaylar, Bursa’da protesto edildi. Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği Başkanı Eylül Yağmur Saraçoğlu, "Bizler, barış, huzur ve özgürlük içerisinde bir dünya istiyoruz" dedi. Basın açıklaması sırasında kalabalığa taş atan bir şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul’da LGBT bireylerinin düzenlediği ’Onur Yürüyüşü’ne polisin müdahalesi sonrası çıkan olaylar, Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği tarafından protesto edildi. Merkez Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yapılması planlanan yürüyüşe, valiliğin güvenlik gerekçesiyle izin vermemesi sonucu Dernekler Yerleşkesi’nde basın açıklaması yapıldı.

Bu sırada çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, açıklaması sırasında taş atan bir şüpheliyi etkisiz hale getirip gözaltına aldı. Basın açıklaması yapan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Gözaltına alınan şüpheli emniyete götürüldü.