Maden işçileri gözaltında

Maden işçileri gözaltında
Güncelleme:

Ödenmeyen tazminatları ve ücretleri için Bağımsız Maden-İş öncülüğünde Soma ve Ermenek’ten Ankara’ya başlattıkları yürüyüş engellenen madenciler gözaltına alındı.

Bir kez daha Ankara'ya yürümeye çalışan işçiler sabaha karşı Manisa'nın Salihli ilçesinde gözaltına alındı. Gelişmeyi sosyal medya hesaplarından paylaşan Bağımsız Maden-İş, "yine geleceğiz, yine yürüyeceğiz. Vazgeçmeyeceğiz..." açıklaması yaptı.

NE OLMUŞTU ?

Soma’daki Uyar Madencilik’te çalışan ve daha sonra işten çıkarılan işçilerden 748’i tazminatlarını alamadıkları için uzun süredir eylemde. Daha önce de heyet olarak birkaç kez Ankara’ya giden işçilerin sorunları 7 yıldır çözülmedi.

Ermenek’teki Cenne Maden Ocağı işçilerinin ücretleri ve tazminatları için başlattıkları direniş de 40 günü aştı.

Soma ve Ermenek'teki işçiler alacakları için 12 Ekim Pazartesi günü Ankara'ya yürüyüş başlatmış, yürüyüşleri valilik tarafından engellenmişti. Ermenekli işçiler jandarmanın biber gazlı ve plastik mermili müdahalesine maruz kalmıştı.


İşçilerden bir heyet Ankara'da temaslarda bulundu. İşçiler, TBMM'de grubu bulunan partilerle (görüşmeyi kabul etmeyen AKP ve MHP dışında) görüşmeler yaptı. TKİ ile de görüşen işçiler, "TKİ sorumlu olduğu halde sorumlu biz değiliz diyor, madem sorumlu kimse gelsin bizimle muhatap olsun" demişlerdi.