Mahkeme çıkışı saldırdılar !

Mahkeme çıkışı saldırdılar !

Bursa'da cami avlusunda işlenen cinayetin zanlısı yargılanmaya başladı. Mahkeme çıkışı kavga çıktı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde cami avlusunda işlenen cinayetin zanlısının yargılanmasına başlandı. İlk duruşma sonrasında maktul yakınları, cezaevi aracına bindirildiği sırada şahsa saldırdı. Jandarma ve Emniyet ekipleri öfkeli kalabalığı güçlükle yatıştırdı.

Mahkeme çıkışı saldırdılar !

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA

16 Nisan 2016 tarihinde Malazgirt Camii avlusunda meydana gelen olayda, Dilaver E, iddiaya göre cami avlusunda bulunan tuvaletlerin kapalı olmasına sinirlendi. Dilaver E., sabah namazı için camiye gelen 46 yaşındaki Esfendiyar Girgin'e tuvaletlerin neden kapalı olduğunu sordu. Girgin, "İçerde tadilat var. Ondan kapalıdır" demesi üzerine sinirlenen şahıs, etrafa ve Girgin'e küfürler savurmaya başladı. Bunun üzerine iki şahıs arasında tartışma çıktı. Dilaver E., üzerinden çıkardığı bıçakla evli ve 12 çocuk babası olan Esfendiyar Girgin'i kalbinden iki kez bıçakladı. Esfendiyar Girgin, Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Esfendiyar Girgin'in ölümüne neden olan sanık Dilaver E.'nin İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı.

Mahkeme çıkışı saldırdılar !

CİNAYETİ İNKAR ETTİ

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim karşısına çıkan Dilaver E. ilk savunmasını yaptı. Cinayeti kendisinin işlemediğini ifade eden Dilaver E. "Cinayeti ben işlemedim. Şahısla bir husumetim yok. 5 dakika bile oturmuşluğum yoktur. Olayı ben değil, İbrahim D. yaptı. İbrahim D. istihbarat elemanı, benim evime daha önce gaz sıktılar. Daha önce de davacı olmuştum. Olay günü yanımda bıçak taşımadım. Cinayeti ben işlemedim. İbrahim D., bana komplo kurdu. Hayatım tehlikede. Benim ailemi tehdit etmişler. Serbest yargılanmak istiyorum" dedi.

Mahkeme çıkışı saldırdılar !

AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN

Öldürülen Esfendiyar G.'nin eşi Refika G. ve 12 çocuğu, müdafi huzurunda şikayetçi olduklarını belirttiler. Müştekinin yakınlarının müdafi, maktul ile sanık arasında husumetin oluştuğunu, açılır kapanır bıçak taşıdığının sanığında ifadelerinde yer aldığını söyleyerek, sanığın ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti ifadelerin ardından sanığın avukatının ve iddia makamının talepleri üzerine sanık Dilaver E.'nin cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar verildi. Dava, 28 Temmuz 2016 tarihine ertelendi.

ADLİYE KARIŞTI

Davanın bitmesinin ardından müşteki yakınları duruşma salonundan tahliye edildiler. Adliye bahçesine çıkan müşteki yakınları, tutuklu sanığa, jandarma ekipleri nezaretinde Cezaevi aracına bindirilirken saldırmaya çalıştılar. Saldırı, jandarma ekipleri tarafından önlenirken, öfkeli yakınlar, sanığın olduğu araca yakınlaşmak için jandarma ekipleri ve emniyet ekiplerinin üzerine yürüdüler. Jandarma ekipleri silahlarını çekmelerine rağmen dağılmayan kalabalık daha da öfkelenince devreye emniyet ekipleri girdi. Emniyet ve Jandarma ekipleri ile öfkeli kalabalık arasında arbede yaşandı. Yoğun uğraşlar sonucunda kalabalık adliye çevresinden uzaklaştırıldı.

Mahkeme çıkışı saldırdılar !

İHA