Mahkemeden tecavüze ilginç karar !

Mahkemeden tecavüze ilginç karar !

"Elinde bira olan adamın evine gidilmez" diyerek tecavüz davasında kararı bozdular.

Yargıtay Başsavcılığı, yeni tanıştığı kadına tecavüz eden adamın mahkûmiyetine itiraz etti. Kadının beyanını şüpheli bulan Başsavcılığın itirazı reddedildi.

İstanbul’da internette tanıştığı adamla buluşan 35 yaşındaki bir kadın, “Bir şey almak için eve uğramam lazım” diyen adamın ısrarı üzerine onunla evine girdi. İddiaya göre, kadının evden ayrılmak istemesi üzerine zor kullanan adam, şiddet uygulayarak kadına tecavüz etti ve fotoğraflarını çekti. Çektiği fotoğraflarla kadına şantajda bulunan sanık hakkında, cinsel saldırı ve şantaj suçundan kamu davası açıldı. İstanbul Anadolu 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, indirimsiz 8 yıl hapisle cezalandırıldı. Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi mahkeme kararını onadı fakat Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti.

‘İNANDIRICI DELİL YOK’

Başsavcılığın itiraz gerekçesinde, kadının internette 13.00’te tanıştığı adamla saat 15.00’te buluştuğu, birlikte elinde bira olan sanığın evine gittikleri anlatıldı. Delillerin kadının beyanlarından kuşku duyulmasını gerektirir nitelikte olduğu savunuldu. Gerekçede, raporlarda cinsel saldırıya ilişkin bir bulgunun elde edilememesi, sanığın rızaya dayalı ilişkide bulunduğunu söylemesi ve kadının eğitim, kültür seviyesi dikkate alındığında rızası dışında cinsel ilişkiye girdiğine ve zorla alıkonduğuna dair inandırıcı delil bulunmadığı öne sürüldü.

Başsavcılık sanığın beraatını istedi. Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi ise Başsavcılığın itirazlarını yerinde görmedi. Bunun üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun gündemine geldi. Kurul, Başsavcılığın itirazını reddetti.