Mardin'de PKK'ya ağır darbe: 10 terörist ölü

Mardin'de PKK'ya ağır darbe: 10 terörist ölü

Mardin'de devam eden sokağa çıkma yasağında operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Mardin'in Derik ilçesinde 6 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.

İlçenin teröristlerden temizlenmesi, örgüt mensuplarınca kurulan barikatların kaldırılması, patlayıcı tuzakların imha edilmesi, kazılan hendeklerin kapatılması amacıyla jandarma ve polis ekipleri tarafından sürdürülen operasyonlarda 10'u aşkın teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor.

Barikatların çevresine tuzaklanan patlayıcıların imhası sırasında güvenlik güçlerince siviller ile ev ve iş yerlerinin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriliyor.

- Ambulanslara da saldırıda bulunulmuş

Teröristlerin, çatışmaların yaşandığı mahallerden hasta almaya giden ambulanslara da saldırıda bulunduğu belirtildi.

Bu kapsamda barikat ve hendek bulunan mahallelerdeki hastalar güvenlik önlemleri ile ambulanslara alınarak hastaneye ulaştırılıyor.

- 5 bini aşkın kişi göç etmiş

Hendek ve barikatların bulunduğu mahallelerde teröristlerin saldırılarından ve sivillere baskılarından rahatsızlık duyan çok sayıda vatandaş, evini terk etmek zorunda kaldı.

Terör endişesiyle yanlarına aldıkları valiz ve bazı eşyalarla 5 binden fazla kişinin ilçeden göç ettiği, operasyonların sürdüğü bölgede sivillerin sayısının yok denecek kadar azaldığı öğrenildi.

Terör saldırıları nedeniyle zarar gören trafolar ilçedeki vatandaşların elektriksiz kalmaması için onarılıyor.

İlçeye giriş ve çıkışlar kontrollü şekilde sağlanıyor.

- İş makineleri kontrol altına alınmış

İlçede tüm iş makinelerinin teröristlerin eylem hazırlığı yapma ihtimaline karşı kontrol altına alındığı, bu sayede fazla sayıda hendek kazılamayan ilçede patlayıcı ile tuzaklanan çok sayıda barikatın kaldırılmasına ve patlayıcıların imhasına çalışılıyor.

PKK'nın dağ kadrosundan da yaklaşık 30 teröristin ilçeye geldiği, gençlik yapılanması YDG-H mensuplarından oluşan her bir grubun başında bu teröristlerin bulunduğu bildirildi.

- Terör saldırılarından rahatsızlar

İlçede yaşayan vatandaşlardan C.Ç. (61), silah sesleri başladığından bu yana tanıdıklarının evlerini terk ettiğini belirterek, ailesinin de göç edenler arasında bulunduğunu söyledi.

Hayvanlarını bırakamadığı için evinden ayrılamadığını ifade eden C.Ç, "Çatışmaların ve saldırıların sona ermesini istiyoruz. Burada askerlerin operasyonlarından rahatsızlık duymuyoruz" dedi.

Evlerini terk eden vatandaşlar ise günlerdir saldırılardan dolayı mağdur olduklarını, silah seslerinden dolayı huzursuz yaşamaları nedeniyle ilçeden ayrılmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Üniversite sınavına hazırlanan bir genç kız da saldırılar nedeniyle eğitiminin aksadığını, yeterince hazırlanamadığı için sınavı kazanma ümidinin kalmadığını aktardı.