Marketten aldığı çikolatanın içinden çıkan şey mide bulandırdı

Marketten aldığı çikolatanın içinden çıkan şey mide bulandırdı
Güncelleme:

Çanakkale’de, bir market zincirinden aldıkları bitter çikolatanın içerisinden poşet çıktı. Sadece ölçülü bir şekilde bitter çikolata yiyebilen diyabet hastası olan bir kız, artık çikolata yemek istemediğini söyledi.

Olay, geçtiğimiz gün Çanakkale Barbaros Mahallesi'nde meydana geldi. Kızıyla birlikte zincir marketin şubesine giden 2 çocuk annesi Serpil C. (40) yalnızca bitter çikolata yiyebilen tip-1 diyabet hastası kızı Nisanur C. (8) için çikolata aldı. Daha sonra eve gelen anne Serpil C., şeker ölçümü yapıldıktan sonra kızına çikolatayı verdi.

Nisanur C. çikolatayı ısırdıktan sonra içerisinde bir şey olduğunu fark etti ve durumu annesine söyledi. Annesi çikolatayı inceleyince çikolatanın içerisinden poşet parçası olduğunu gördü.

Serpil C., konuyu eşi Hakan C.'la paylaştı. Baba Cesur, çikolatanın fotoğraflarını göndererek gerekli kurumlara şikayette bulundu.

“Üretim aşamasında içerisine poşet girmiş”

Çikolatanın içerisine poşetin nasıl girdiğini anlamadıklarını belirten Serpil C., “Kızım rahatsızlığından dolayı sadece bitter çikolata yiyebiliyor. En son aldığımız çikolatada bir problem çıktı. Artık kızım o çikolatayı da yiyemiyor maalesef. Nasıl olduğunu bizde anlamadık ama çikolatanın içerisine üretim aşamasında poşet girmiş” dedi.

“Çikolatayı ısırdıktan sonra poşeti görünce tiksindi”

Yaşanan olayla ilgili gerekli yerlere şikayette bulunduklarını da belirten Serpil C., “Tarım İl Müdürlüğüne de şikayette bulunduk. Eşim CİMER'e yazdı ve fotoğraflarını gönderdi. Tüketici haklarına şikayette bulunacağız ve bir de bütün herkes sesimizi duysun istedik. Eğer üretiliyorsa da kontrollerinin yapılması gerekiyor. Çikolatanın içerisinden poşet çıkıyor. Bu görünmeyecek bir şey de değil. Kızım artık çikolata yemek istemiyor. Biz o yüzden üzgünüz. Çikolatayı ısırdı ve azında poşet olunca tiksindi. Artık onu da yemek istemiyor” diye konuştu.

 “Artık hayatım boyunca çikolata yemek istemiyorum”

İlkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Nisanur C. ise “Diyabetle ilgili bir hastalığım var. Hastalığım yüzünden sadece bitter çikolata yiyebiliyorum ve en son aldığımız bitter çikolatanın içerisinden poşet çıktı. Ben o çikolatadan biraz yemiştim ve bir daha o çikolatadan yemek istemedim. Tiksindim ve bir daha da yemek istemiyorum. Ölçüm yapınca şekerim düşük veya yüksekse yiyemiyorum ama normalse yiyebiliyorum. Artık hayatım boyunca çikolata yemek istemiyorum” şeklinde konuştu.

İHA