Marmaris yanıyor... Yangınla ilgili ilk açıklama: Felaketle karşı karşıya kalacağız

Marmaris yanıyor... Yangınla ilgili ilk açıklama: Felaketle karşı karşıya kalacağız
Güncelleme:

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılırken peş peşe açıklamalar geldi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına karadan müdahale ediliyor.

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda saat 20.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

HAVADAN MÜDAHALE SONLANDIRILDI
Marmaris'te kızılçam ağaçlarla kaplı ormanda çıkan yangına ilk dakikalardan itibaren helikopterle sürdürülen müdahale, havanın kararmasıyla sonlandırıldı.

BAKAN VAHİT KİRİŞCİ'DEN AÇIKLAMA
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Marmaris’deki yangını Yangın Yönetim Merkezimizden takip ediyoruz. Yangın 20.02’de başladı. 20.10’da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor."

BİR YANGIN HABERİ DE ANTALYA'DAN
Antalya'nın Kaş ilçesi Ova Mahallesi Çayağzı mevkisinde zeytinlik ve sazlık alanda yangın çıktı.

Dumanların fark edilmesi üzerine bölgeye Kaş Orman İşletme Müdürlüğü, Kaş ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına karadan müdahale ediliyor. 

HAVADAN MÜDAHALE SONA ERDİ
Marmaris'te kızılçam ağaçlarla kaplı ormanda çıkan yangına ilk dakikalardan itibaren helikopterle sürdürülen müdahale, havanın kararmasıyla sonlandırıldı. Muğla orman ekipleri yangına müdahale ederken, bölgeye İzmir, Antalya ve Denizli'den de çok sayıda arazöz ve orman işçisi sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sosyal medya hesabı üzerinden "Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Marmaris yanıyor... Yangınla ilgili ilk açıklama: Felaketle karşı karşıya kalacağız - Resim : 1

Marmaris yanıyor... Yangınla ilgili ilk açıklama: Felaketle karşı karşıya kalacağız - Resim : 2

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün "Marmaris Bördübet Mevkii’nde orman yangını başlamış olup, Orman ve İtfaiye ekiplerimiz yangına müdahalelerini devam ettirmektedir. En kısa sürede yangının kontrol altına alınmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

Etiketler Marmaris yangın