Meteoroloji'den 52 kent için şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 52 kent için şiddetli yağış uyarısı
Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara, Doğu ve İç Anadolu bölgesindeki 52 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahmin raporunu yayınladı.

Rapora göre; salı günü sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de zamanla İç Ege ve Marmara'nın güneyinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli fırtına (50-75 km/sa) bekleniyor. Yetkililer ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

 SAĞANAK YAĞIŞ
Salı günü öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Çanakkale illerinin batı kesimlerinde akşam saatlerinden sonra bu illerin geneli ile Balıkesir'in batı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Gökçeada'da çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Perşembe günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

MUĞLA VE ÇEVRESİNE UYARI
Muğla'da salı günü öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan açıklamada, “Toplamda metrekareye yer yer 100-200 kg yağış düşmesi beklenen ilimizde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

 SARI KODLU UYARI
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Sarı kodlu uyarı verdiği iller şöyle;

Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Manisa, İzmir, Kütahya, Afyonkarahisar,  Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çorum, Sinop, Samsun, Amasya, Tekirdağ, Bursa, Tokat, Ordu, Giresun,  Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Adana, Osmaniye, Hatay, Sivas, Ağrı, Van, Bitlis, Siirt, Şırnak, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Denizli, Aydın, Uşak

TURUNCU KODLU UYARI
Öte yandan Meteoroloji; Çanakkale ve Muğla için Turuncu kodlu uyarı verdi.

Etiketler meteoroloji kent uyarı