Metin Akpınar ve Müjdat Gezen polis eşliğinde adliyeye götürüldü

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen polis eşliğinde adliyeye götürüldü
Güncelleme:

Halk TV canlı yayında sarfettiği sözler nedeniyle haklarında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret', 'darbeye çağrı' ve 'ölüm tehdidi' suçlamasıyla soruşturma başlatılan Metin Akpınar ile Müjdat Gezen polis eşliğinde adliyeye götürüldü.

"Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Dünden bu yana Türkiye'nin 1 numaralı ana gündem maddesi olan olayda bugün sıcak bir gelişme yaşandı. Metin Akpınar'ın Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polis ekipleri nezaretinde Metin Akpınar adliyeye doğru yola çıkarken yaptığı açıklamada "Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi.

Akpınar, polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü. 

Metin Akpınar, gazetecilerin 'Böyle bir şey bekliyor muydunuz?' sorusuna "Tabii ki" diye yanıt verdi.

Müjdat Gezen de Metin Akpınar gibi polis eşliğinde adliyeye götürüldü.

Gezen'in Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis geldi. Polis aracına binmeyi kabul etmeyen Gezen kendi aracıyla polis eşliğinde adliyeye götürüldü.

 Müjdat Gezen'in Avukatı Celal Ülgen bu duruma "Davet ettikten sonra mevcutlu götürmek usule aykırı" diye tepki gösterdi. Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın yaptığı nazik açıklamadan sonra normalde ifade için çağrı kağıdının gönderilmesi gerektiğini ifade ederek “Çağrı kağıdı ulaştıktan sonra hafta içi uygun bir zamanda ifade işlemi için adliyeye gidilecekti” dedi.

Savcılığın daha sert bir yöntem uyguladığına dikkat çeken Avukat Celal Ülgen, “Savcılığın, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ı doğrudan polis göndererek mevcutlu bir şekilde ifadeye götürmesi usule aykırıdır. Ayrıca iki sanatçının da konuşmalarında suç unsuru olacak bir söylem yoktur” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların Cumhurbaşkanına doğru aktarılmadığını ifade eden Ülgen “Bir muhbir bu konuşmaları Cumhurbaşkanına yanlış aktarmıştır. Beni şaşırtan ise bir muhbirin bu kadar çabuk bir şekilde Cumhurbaşkanına ulaşabilmesi oldu” dedi.

ERDOĞAN: "HESAP VERECEKLER"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Halk TV'de yayımlanan Halk Arenası programında kendisi için "Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler" ifadesini kullanan Metin Akpınar'a yanıt veren Erdoğan, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracakmış. Bunlar sanatçı müsveddesi. Bedelini ödeyecekler" demişti.

NE DEMİŞLERDİ?

Metin Akpınar, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz.”

Müjdat Gezen de ‘Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil' diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil' ifadelerini kullanmıştı.

Metin Akpınar: ''Türk milleti zekidir ama akıllı mı, hayır !''Metin Akpınar: ''Türk milleti zekidir ama akıllı mı, hayır !''

Erdoğan'dan Metin Akpınar'a: Bedelini ödeyecekErdoğan'dan Metin Akpınar'a: Bedelini ödeyecek

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldıMetin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, Erdoğan'a yanıt verdiMüjdat Gezen ve Metin Akpınar, Erdoğan'a yanıt verdi

Seçiniz...