Metro saldırganı için ibretlik ceza

Güncelleme:

İstanbul Kadıköy-Tavşantepe metrosunda tartıştığı kadın ile annesine bıçak çekerek tehdit ve hakaretler savuran zanlı 4 ayrı suçtan 11 yıl 2 ay 15 gün hapse çarptırıldı.

İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe seferi yapan metroda 24 Kasım 2021 tarihinde tartıştığı S.D. ve annesi N.M.D.'ya bıçak çekerek, tehdit ve hakaretler savurduğu gerekçesiyle 18 yıl 3 aya kadar hapsi istenen E.Y.'ın (32) yargılandığı dava karara bağlandı.

İHA’nın haberine göre, Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklanan sanık E.Y. cezaevinden getirilirken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

“Tüm kadınların güvenliği tehlikeye düşmüştür”

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Birsen Baş Topaloğlu, “Davaya konu suç hafif bir saldırı değildir. Suçun özüne bakıldığında erkek olan bir kişinin toplumda bulunan kadınlara yönelik bir sebep üreterek saldırma hakkını kendisinde görmesinden kaynaklı bir suç olup tüm kadınları ilgilendirmektedir. Suç toplu bir alanda meydana gelmiştir. Tüm kadınların güvenliği tehlikeye düşmüştür.” diyerek sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

 “Beni vicdanen rahatsız eden şey, bir anneye karşı sarf ettiğim sözlerdir”

Sanık E.Y., “Görüntülerde eksikler vardır. Olayın başlangıç ve gelişme anını gösteren görüntüler yoktur. Ben eksik delillerle yargılanıyorum. Kendilerine karşı şiddet eylemim olmamıştır, kendisini sadece uyardım. Yanlış insanların yanlış olaylara yanlış şekilde müdahale etmesi sonucu bu olay meydana gelmiştir. Ne müştekiye ne de başka birine hakaret etmedim. Müşteki bana tekme attığı için olaylar yaşanmıştır. Ben 2 defa yere düşüp kalktım. Hakaretlere maruz kaldım. Bunlar kamera kayıtlarında yoktur. Beni vicdanen rahatsız eden şey, bir anneye karşı sarf ettiğim sözlerdir. Ancak onlar da benim üzerimde yürüyüp beni darp etmişlerdir. Ben kimseyi darp etmedim.” diyerek suçlamaları kabul etmediğini ve beraatini istediğini söyledi.

Son sözü sorulan sanık, “Karşı taraf danışıklı olarak beyanda bulunmuştur ancak buna rağmen mağdur benden şikayetçi olmamıştır.” dedi.

 4 suçtan 11 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık E.Y.’ı, “hakaret”, “silahla tehdit”, “kasten yaralama” ve “halk arasında korku veya panik oluşturacak şekilde tehdit” suçlarından toplamda 11 yıl 2 ay 15 gün hapse çarptırdı. Mahkeme, sanığın pişmanlık göstermemesini dikkate alarak cezada indirim yapılmasına yer olmadığına karar verdi.