Metrobüs sapığına ibretlik ceza

Metrobüs sapığına ibretlik ceza

26 yaşındaki kadını metrobüste taciz eden ve tutuklanan zanlının cezası belli oldu.

İstanbul'da 26 yaşındaki kadını metrobüste taciz eden ve tutuklanan Ahmet Çapkın'a jet hızıyla ceza çıktı. Olaydan 26 gün sonra mahkemeye çıkan zanlı, ilk duruşmada 6 yıl ceza aldı.

Posta gazetesinden Mehmet Coşkundeniz'in haberine göre, Ç.D. (26), 2 Haziran 2016’da metrobüste, yanında oturan adamın elle tacizine uğradı. Genç kadın korkudan tepki bile veremedi. Olayı fark eden bir yolcu müdahale edince Ç.D. tacize uğradığını yolculara söyledi. Yolcuların dövdüğü tacizci, Zincirlikuyu durağında polise teslim edildi.TÜBİTAK’ta uzman olarak çalışan Ahmet Çapkın (37) adlı zanlı ertesi gün sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

İNDİRİM YAPILMADI

28 Haziran’da mahkemeye çıktı. Hakim en küçük bir indirim bile yapmadı ve Ahmet Çapkın’ı 6 yıl hapse çarptırıp tutukluluğunun devamına karar verdi. Ç.D.’nin avukatı Hasan Türkmen, “Tecavüz suçuna bile daha düşük cezaların verilebildiği Türkiye’de bu karar taciz olayları için caydırıcı olacaktır. Kadınları da uğradıkları tacizi dile getirmeleri konusunda cesaretlendirecektir” dedi.