Minik Cemile'nin annesi o geceyi anlattı

Minik Cemile'nin annesi o geceyi anlattı

Cizre'de iki ateş arasında kalıp can veren minik Cemile'nin acılı annesi: "Cansız bedenini sabaha kadar koynumda yatırdım"

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışma sırasında iki ateş arasında kalıp vurulan 10 yaşındaki Cemile Çağırga’nın annesi yaşananları anlattı.

“Cemile bana son kez bakıp ‘Ay anne’ dedi ve gözlerini bir daha açmadı" diyen acılı anne "Görümcelerim onu yıkadı. Önce etrafına buz koyduk. Sabaha kadar onu koynumda yatırdım. Sonra derin dondurucuya koyduk” dedi.

Mahmut Oral’ın Cumhuriyet’te yer alan haberine göre Cemile Çağırga’nın annesi Emine Çağırga yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Saat 8 gibi bir silah sesi duyduk, dediler ki ‘Cemile düşmüş’. Koşup baktım, bayıldı sandım. Sonra bana son kez bakıp ‘Ay anne’ dedi ve gözlerini bir daha açmadı. Kucağıma alıp eve getirdim. Çok sıcaktı bozulmasın diye önce etrafına buz koyduk. Öylece sabaha kadar onu koynumda yatırdım. Sabah olduğunda ise onu derin dondurucuya koyduk. Sonra milletvekilleri geldiler, onu alıp götürdüler.”

Minik Cemile'nin annesi o geceyi anlattı - Resim : 1