Minik Sedanur ölü olarak bulundu !

Güncelleme:

Bundan 7 gün önce Kars'ta kaybolan minik Sedanur'un cansız bedeni bulundu.

Kars'ın Kağızman ilçesinde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, Paslı köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu.

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde bir hafta önce kaybolan Sedanur Güzel'in (9) cansız bedenine ulaşıldı. Kars Valisi Rahmi Doğan, "Sedanur'un öldürüldüğü kesin, üzeri taşlarla örtülmüş olarak bulundu" dedi.   

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur Güzel, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur'dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aradı, ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine aile, jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler arama çalışması başlattı. Aramalarda Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ait kadavra arama köpeği 'Obert' ve iz takip köpeği 'Calisto da kullanıldı.

İNSAN BOYUNU AŞAN SAZLIKTA ARANDI 

Ekipler, Kars-Kağızman karayolu kenarındaki köye 4 kilometre uzaklıktaki sazlıkta arama çalışması başlattı. Ekipler, bataklık olması ve zehirli yılanların bulunması nedeniyle insan boyunu aşan, 4 metereye ulaşan kamışlar arasında ilerlemekte güçlük çekince, bölgeye iş makineleri sevk edildi. İş makineleri yardımıyla kamışlar söküldü. Ancak sazlıkta yapılan aramalardan da herhangi bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine ekipler, ayıların da bulunduğu dağlık alanda bulunan mağaralarda arama yapılması için bölgeye sevk edildi.

VALİ DOĞAN: BU İŞİ YAPAN İZ BIRAKMIŞTIR

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde kayıp olarak aranırken 7 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Sedanur Güzel'in kaybolma ihtimalinin olmadığını söyledi. Öldürüldüğü bilgisinin kesin olduğunu vurgulayan Vali Rahmi Doğan, "Şuan nasıl öldürüldüğüne dair net bir bilgi yok. Ama öldürüldüğü kesin. Tutuklu kişinin bir takım sabıkaları var. Daha önceden almış olduğu cezalar var. Olayla bağlantılı kısımları da olduğu için mahkeme tarafından tutuklandı. Sedanur'un öldürüldüğü kesin. Üzeri de taşlarla örtülmüş vaziyette bulundu. Biz gerekli incemeyi yapıyoruz. Bu olay meydana geldikten sonra ciddi bir ekip oluşturduk ve aralıksız olarak arama faaliyetlerine devam ettik. Bugün sabah itibariyle de cansız bedenine ulaştık. Gerekli incelemeyi arkadaşlar yapacaklar. İz bırakmıştır bu işi yapan diye düşünüyorum. Gereği de yapılacaktır. Ben hem aileye hem tüm Türkiye'ye baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

Sedanur'un cesedinin bulunduğu bölgenin çalılık ve kayalık alan olduğunu aktaran Vali Rahmi Doğan, "Köye 1 kilometre mesafede bir yer. Köy hem çok çalılık hem de kayalık bir alan. Dolayısıyla arkadaşlarımız sabır itibariyle cesede ulaştılar. Savcı Bey şu an olay mahalline intikal etti. Gerekli otopsi işlemleri yapıldıktan sonra arkadaşlar tahkikati devam ettireceklerdir. Bu civar üzerinde arama yapılmıştı ama önceden mi Sedanur'un cesedi oradaydı yoksa sonradan mı getirilip oraya konduğunu arkadaşlar inceliyor. Köyde jandarma karakolumuz mevcut. Sedanur'un evi ile jandarma karakolunun arasındaki mesafe 100 metre civarında. Dolayısıyla olayın olduğu yerde çocuğun kaybolma ihtimali yok. Buradaki olayın nasıl olduğunu tespit etmek biraz zor. Delillere ulaştıkça olayda aydınlanmış olacak diye düşünüyorum" dedi.

ÇOCUĞUN YAKINLARI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerince Sedanur Güzel'in cesedinin toprağa gömülü ve üzeri taşlarla örtülü halde bulunduğunu öğrenen yakınları ile vatandaşlar olay yerine geldi.

Jandarmanın çevre güvenliği aldığı söz konusu alanda toplanan Güzel'in yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Acı haberi alan baba Abdullah Güzel ise olay yerinde fenalaşarak baygınlık geçirdi. Fenalaşan babaya ilk yardım ekiplerince müdahale edildi.

'KOKUDAN BULUNMUŞ'

7 gün sonra ölü olarak bulunan Sedanur Güzel'in cansız bedeninin bulunduğu bölgede daha önce arama yapıldığı ortaya çıktı. 

Sedanur'un cesedini gören zabıta ekipleri, bölgede daha önce arama yaptıklarını ancak olay yerinde koku çıkmaya başladığında cesede ulaştıklarını söyledi.

SAVCI OLAY YERİNE GELDİ

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz da "Olay yerinde elde edilen ilk bulgulara göre, üzerinde elbiselerinin olduğu ve cesedin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette olduğu görülmüştür" dedi

Cumhuriyet savcısının olay yerinde incelemenin ardından Sedanur Güzel'in cansız bedeni Kağızman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Güzel'in cenazesi ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. 

Minik Sedanur ölü olarak bulundu ! - Resim : 1

"KUŞ GİBİ HAFİF OLMUŞTU"

Sedanur'un cansız bedenine ulaşan ekipler böyle bir vahşeti görmediklerini belirerek, "Bir taş var, taşın alt tarafına koymuş, üzerine taşlar yığarak kapatmaya çalışmış. Kokudan dolayı ortaya çıkmış. Öyle ki ceset kurumuştu. Bir taşa bir oduna dokunursun ya öyleydi. Sedanur kuş gibi hafif olmuştu. Adli tıpta her şey ortaya çıkacak. Böyle bir vahşet olamaz. Anlatamıyorum, taşların arasına koymuş. Böyle bir vicdan olamaz" dedi.

BAŞSAVCILIK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Sedanur Güzel´le ilgili Kars Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı. Sedanur Güzel'in elbiselerinin üzerinde olduğu ancak cinsel istismar olup olmadığının anlaşılması için otopsi yapılacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Olay yerinde elde edilen ilk bulgulara göre cenazenin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette olduğu görülmüştür. Sedanur bulunduğunda üzerinde elbiselerinin olduğu görülmüştür. Sedanur´un cinsel istismara uğrayıp uğramadığı ve ölümünün nasıl ve ne zaman gerçekleştiği yapılacak otopsi işleminden sonra anlaşılabilecektir.

Olayın fail ya da faillerinin yakalanması, mevcut şüpheliler hakkında daha fazla delil elde edilebilmesi için titiz ve detaylı soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde emniyet ve jandarma birimlerinin çalışmasıyla titiz bir şekilde sürdürülecektir."

Öte yandan savcının yaptığı ilk incelemelere dair detayları da ortaya çıktı. Buna göre küçük kızın cansız bedeninin kararıp kurtlanması nedeniyle üzerinde ilk aşamada darp izi veya yara tespit edilemedi. Sedanur Güzel'in cenazesi Kağızman Devlet Hastanesi'nde yapılan ön muayenenin ardından Erzurum Adli Tıp Kurumu´na gönderildi. Küçük kızın kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından belirlenecek.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Kars'ın Kağızman ilçesinde Sedanur Güzel’in kaybolmasıyla ilgisi bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan bir kişi tutuklanmıştı.

Müge Anlı'nın programına katılmak üzere köyden ayrılmak isterken güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan E.B.'nin telefonundan çok sayıda video ve fotoğraf bulundu.

Kayıp çocuk olayında tutuklanan zanlının ifadesi ortaya çıktıKayıp çocuk olayında tutuklanan zanlının ifadesi ortaya çıktı

SAHTE KİMLİKLE FİRARDAN DOLAYI ARANIYORDU

Jandarmadaki ifadesinde çocuklarının yanına gittiğini ifade eden E.B. aralarında bahçe duvarı olduğunu ve duvarı geçerek çocuklarla herhangi bir temas kurmadığını iddia etti.

Jandarmadaki işlemlerinde üzerinde ağabeyisinin bilgilerini içeren sahte kimliği firardan dolayı arandığı için yaptırdığını belirten E.B., jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

Seçiniz...