MİT yalanıyla istismarda 2 okul müdürü memurluktan atıldı

MİT yalanıyla istismarda 2 okul müdürü memurluktan atıldı
Güncelleme:

Konya'da 17 yaşındaki lise öğrencisi G.A.'nın ''Seni MİT'e memur olarak alacağız'' diyerek kandırılıp, cinsel istismara uğramasına ilişkin davada tutuklanan iki okul müdürü, memurluktan ihraç edildi.

Lise müdürü H.A., geçen yıl son sınıfta okuyan G.A. isimli kız öğrenciyi, derslerinde başarılı olduğu için 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' diyerek kandırıp, evli ve 3 çocuk babası A.M. ile tanıştırdı. M., iddiaya göre; G.A.'ya günlerce cinsel istismarda bulundu. G.A.'nın durumu anlatması ile ailesi şikayetçi oldu. Kendisini 'MİT mensubu' olarak tanıtan elektrik ustası M., gözaltına alınıp 25 Kasım'da 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. G.A. ile aynı okulda okuyan K.K. adlı kız öğrenci de M.'nin tacize uğradığını belirterek şikayette bulundu. G.A.'nın arkadaşı da olan K.K., ifadesinde, "A.M., 'Seni MİT'e alacağız' diyerek benimle yakınlık kurdu. 'Seni seviyorum' diyerek sarılıp öptü" dedi. Soruşturma kapsamında; yeni deliller ışığında dini nikah kıyan okul müdürü H.A. ile G.A. ve M.'ın dini nikahının kıyıldığı okulun müdürü olan A.S.K. tutuklandı.

37'ŞER YIL HAPİS İSTEMİ

Şüpheliler hakkında savcılık soruşturması tamamlandı. A.M., H.A., A.S.K. hakkında 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçlarından 37'şer yıla kadar hapis; tutuksuz sanıklar A.A., M.K., B.K., H.K. içinse 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından hapis cezası istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı da okul müdürleri hakkında idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 3 hafta önce H.A. ile A.S.K.'nin Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nca memurluktan ihraç edildiği ortaya çıktı. 

DHA