Muhabirin burnunu kıran boksör tutuklandı

Güncelleme:

Bursa'da sokağa çıkma yasağını ihlal eden ve DHA muhabiri Mehmet İnan'a yumruk atarak burnunu kıran boksör Süleyman S., tutuklandı.

Bursa Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Süleyman S.'ın kulübü ile ilişiğinin kesildiği bildirildi. Yazılı açıklamada, "Türkiye Boks Federasyonu Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Talimatı'nın 4. Bölümü’nün 10. Maddesi’nin ikinci fıkrasına göre, yukarıda açık kimliği yazılı sporcunun kulübü, iki sezon üst üste spor dalı faaliyetlerine katılmamış veya kulüp lisansını vize ettirmemiş olduğu tespit edilmiştir. Kulübün başvuru talebine istinaden ilişiksiz belgesi verilmiştir” denildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLEN ZANLI: ÖZÜR DİLERİM, PİŞMANIM

Kendilerini görüntüleyen iki DHA muhabirinden Mehmet İnan'a yumruk atıp burnunu kıran boksör Süleyman S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mehmet İnan ile birlikte saldırıya maruz kalan DHA muhabiri İsmail Hakkı Seymen'in, adliyeye sevk sırasında "Bize neden saldırdın?" sorusuna Süleyman S., "Özür dilerim, pişmanım" diye cevap verdi.

BURNU KIRILAN DHA MUHABİRİ: BİZLER GAZETECİYİZ

Bursa'da, 2 arkadaşlıyla birlikte kısıtlamayı ihlal eden Süleyman S.'nin yumruklu saldırısına uğrayan DHA muhabiri Mehmet İnan, "Burnum kırılmış ama ben farkında değildim. O sırada baygınlık geçirdim. Bizler gazeteciyiz. Halkın haber alma özgürlüğünü temsil eden kişileriz. Çok üzücü bir olay" dedi.

Genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirten İnan, "İhbar geldiğinde, muhabir arkadaşım İsmail Hakkı Seymen ile birlikte olay yerine gittik. Gençlerin yaptığı hareketler ve davranışlarından dolayı haberi çekmeye karar verdik. İsmail kamerayla kayıt almaya başlayınca karşımızdaki grup hareketlenmeye başladı. İsmail'in üzerine yürüdüler. Ben de o sırada İsmail'e saldırmalarını engellemek için tutmaya çalıştım. Bu sırada arkadan beni biri ittirdi. O sırada benim tuttuğum kişi bana yumruk atmış" diye konuştu.

'SALDIRIYI KINIYORUM'

Aldığı yumruk darbesinden sonra baygınlık geçirdiğini belirten İnan, "Yumruk attıktan sonra direkt yere düşmüşüm. Gerisini çok hatırlamıyorum. Burnum kanıyordu. O sırada baygınlık geçirdim. Hastaneye gittiğimde burnumun kırıldığını ve şekil bozukluğu olduğunu öğrendim. Hastane çalışanları müdahale ettiler. Şu an evdeyim, dinleniyorum. Olmaması gereken bir olay. Bizler halka haber sunuyoruz. İnsanlar haber izlemek için televizyon karşısına geçiyor. Saldırıyı kınıyorum. Olmaması gereken bir olay" dedi. 

Yasağa rağmen sokağa çıkan boksör, muhabirin burnunu kırdıYasağa rağmen sokağa çıkan boksör, muhabirin burnunu kırdı

 

DHA