Muhtarı şehit eden yüzbaşı öldürüldü !

Muhtarı şehit eden yüzbaşı öldürüldü !

İstanbul'da muhtarı şehit eden darbeci yüzbaşı öldürüldü.

İstanbul Acıbadem’de darbecilere direnen Muhtar Mete Sertbaş’ı vuran ve hastaneye kaldırılmasına mani olan darbeci yüzbaşı, Özel Harekât polisleri tarafından ölü ele geçirildi

Askeri darbe planının kurbanlarından biri de İstanbul'da Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaş oldu. 2 çocuk babası Sertbaş, darbe girişiminin yaşandığı gece tankların yürüdüğü Acıbadem'de demokrasiye sahip çıkmak için karşısına dikildiği YüzbaşıMehmet Karabekir (38) tarafından şehit edildi. Türkiye'nin stratejik kurumlarından Türk Telekom'u ele geçirmek isteyen cuntacı yüzbaşı ve askerleri, özel harekât polisleri tarafından etkisiz hale getirildi.

KAN KAYBINDAN ŞEHİT OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine darbecilere karşı demokrasiyi savunmak için meydanlara koşanlardan biri de Üsküdar Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaş'tı. Sertbaş, Türk Telekom binasını ele geçirmek isteyen cuntacı yüzbaşı Mehmet Karabekir ve yanındaki askerlerin karşısına dikildi. Özel harekât polislerinin Türk Telekom binasının önüne geldiğini gören vatandaşlar, polise destek için caddenin her 2 tarafını da trafiğe kapattı. Tam bu sırada muhtar Sertbaş, FETÖ'cü hain yüzbaşı tarafından vurularak şehit edildi. Muhtarın vurulduğunu gören sokaklardaki demokrasi sevdalıları Türk Telekom binasının önüne akın etti. Mahalle halkı yaralı muhtarı hastaneye götürmek için girişimde bulundu. Ancak hain yüzbaşı izin vermedi. Hastaneye götürülemeyen Mete Sertbaş kan kaybından yaşamını yitirdi. Muhtarın şehit edildiği o sıralarda, Kadıköy Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Başeğmez, Acıbadem Caddesi üzerindeki Türk Telekom'a yönelen darbeci askerlerin başında bulunan hain yüzbaşı Mehmet Karabekir'in yolunu kesti. Yüzbaşı ve yanındakilerin açtığı ateş sonucu Karabekir kolundan, şoförü ise ayağından yaralandı. İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt'un da olay yerine gelmesiyle birlikte kısa süreli bir çatışma yaşandı.

'HALKA SIKIN' EMRİ VERDİ

Darbecilerin Whatsapp görüşmelerinde 'Mehmet abi' dedikleri hain yüzbaşı, komuta ettiği tankları Türk Telekom'a doğru yönlendirdi. Hain yüzbaşı tankın içine geçti. Burada uzun süre çatışma yaşandı. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt'un darbecilerle uzun süren müzakeresi sonuç vermedi. Cuntacı yüzbaşı Karabekir, emrindeki askerler teslim olmak isteyince, "Teslim olursanız kafanıza sıkarım" diyerek tehdit etti. Emniyet Müdürü Kurt da askerlere, "Yatırın kafasına sıkın" diyerek yüzbaşıdan kurtulmaları tavsiyesini verdi. Uzun süre yaşanan çatışmanın ardından yüzbaşının tehdidine aldırmayan bir uzman çavuş ile 6 asker duvardan atlayarak polislere teslim oldu. Ardından çatışma devam etti. Whatsapp'tan sürekli olarak diğer darbeci komutanlara, "Halka sıkın, geri durmayın' talimatları veren hain yüzbaşı, çatışmada yaralandı. Ardından tankla kaçmaya çalışırken Özel Harekât polisleri tarafından öldürülerek ele geçirildi.

HAYALİ KÜLTÜR MERKEZİYDİ

Türk Telekom binasına girerek erişimin engellenmesi için girişimde bulunan darbecilere tepki gösteren muhtar Mete Sertbaş Erzincan'lıydı. İki dönemdir Acıbadem Mahalle Muhtarlığı yapan Sertbaş'ın en büyük hayali, Acıbadem'e park ve bir kültür merkezi yaptırmaktı. Birinci döneminde yolların parke va asfaltlanması ile sağlık merkezi yapılması vaadini gerçekleştiren Sertbaş, ikinci dönemdeki hayalini Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e iletmişti.

Sabah