Nadira Kadirova intiharında dikkat çeken bir iddia daha

Nadira Kadirova intiharında dikkat çeken bir iddia daha
Güncelleme:

AK Parti milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği öne sürülen Özbekistan Cumhuriyeti vatandaşı Nadira Kadirova’nın, Ünal’ın evinde “çalışma izni” olmadan kaçak olarak çalıştığı, sigortasının yapılmadığı öne sürüldü.

Cumhuriyet gazetesinden Alican uludağ'ın haberine göre AK Parti milletvekili Şirin Ünal’ın evinde 23 Eylül’de saat 21.50’de silahla intihar ettiği iddia edilen Nadira Kadirova ile ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma sürüyor. Şüpheli ölüme ilişkin birçok “delili” toplayan ve tanıkları dinleyen savcılık, şimdi adli tıp kurumundan gelecek ayrıntılı otopsi raporunu bekliyor. Rapor, Kadirova’nın ölümüyle ilgili soruşturmanın da nasıl sonuçlanacağını belirleyecek.

Öte yandan Kadirova’yla ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Cumhuriyet’in ulaştığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1996 doğumlu Kadirova’nın çalışma izni yok ve Şirin Ünal’ın yanında sigortasız çalışıyordu. Yani 23 yaşındaki Kadirova, Şirin Ünal tarafından “kaçak” statüsünde çalıştırılıyordu. Belgeye göre Göç İdaresi, Kadirova’nın Türkiye’de kalması için “Kısa dönem turizm amaçlı” ikamet izni verdi. Bu süre, 17 Ocak 2019’da başlarken, 17 Ocak 2020’de dolacaktı. Kadirova’nın ne kadar maaş aldığı ise öğrenilemedi.

 

Cumhuriyet