Niğde yeni güne de depremle başladı! Dün gece 5,1, bu sabah 4,3

Güncelleme:

Dün gece 5.1 büyüklüğünde depremle sarsılan Niğde yeni güne de depremle uyandı. Yine Bor ilçeisnde meydana gelen depremöin büyüklüğü 4,3 olarak ölçüldü.

Niğde üst üste depremlerle sarsıldı. Dün gece 5,1 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Niğde'de bu sabah da 4,3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Kandilli Rasathanesi'nden alınan verilere göre saat 06.37'de meydana gelen depremin derinliği 6,4 km olarak ölçüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre saat 06.37'de merkez üssü Niğde’nin Bor ilçesinde zeminden 7.03 kilometre derinlikte 4.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

AKŞAM 5.1 İLE SARSILDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 22.08'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Gelen ilk bilgilere göre deprem Adana başta olmak üzere, Aksaray, Konya, Karaman ve Mersin'de de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.4 olarak duyurdu!

Depremin merkez üssü ise Niğde'nin Bor ilçesi.

7 EV HASAR GÖRDÜ

Niğde'de meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 7 evde hasar oluştu. Vali Şimşek "Bazı evlerde çatlak şeklinde hasarlar var. Yıkılan binamız yok. Vatandaşlarımızda biraz panik var" dedi.

Obruk köyünde yaşayan Ramazan Altunkaya, evde otururken deprem olduğunu ve sarsıntının 7-8 saniye sürdüğünü söyledi. Bir anda sallanmaya başladıklarını ve elektriğin kesildiğini belirten Altunkaya, “Duvarlardan, kolondan bir anda üzerimize sıva dökülmeye başladı. İçeriden zor kaçtık. Köyde sadece evlerde hasar var” dedi.

 

Niğde yeni güne de depremle başladı! Dün gece 5,1, bu sabah 4,3 - Resim : 1

Seçiniz...