Nişanlısı, Şehit Uzman Çavuşu Galatasaray Formasıyla Uğurladı

Nişanlısı, Şehit Uzman Çavuşu Galatasaray Formasıyla Uğurladı

DİYARBAKIR'ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerin bomba yüklü tankerle yaptığı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 23...

DİYARBAKIR'ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerin bomba yüklü tankerle yaptığı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 23 yaşındaki Halis Uysal, memleketi Mersin'in Anamur İlçesi'nde toprağa verildi.

Gece saatlerinde ilçeye getirilerek konulduğu Anamur Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınan şehit Halis Uysal'ın cenazesi Otogar Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ömer Eruğ, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi, yakınları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

"VATAN İÇİN DİMDİK OLACAĞIZ"

Baba Muzaffer Uysal oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu camiye götürülürken askerin elinden fotoğrafını alarak kendisi taşıdı. Anne Fatma Uysal ise tabutunun yanına konulan sandalyeye oturdu. Bu sırada mikrofonu eline alan acılı baba Uysal, "Allah hepinizden razı olsun. Bayrak gibi dimdik olacağız, Vatan için dimdik olacağız. Eğer vatan elden gidiyorsa gerisi teferruattır. Bin tane evladım olsa, vatanımın bir karış toprağını vermem, bin evladımı şehit ederim. Sizden tek ricam, şehidimizi tekbirlerle, salavatlarla uğurlayalım. Alkış, ıslık kesinlikle sizden rica ediyorum istemiyorum. Şehidime hakkınızı helal edin, hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

NİŞANLISINI GALATASARAY FORMASIYLA UĞURLADI

Ocak ayında resmi nikahları kıyılan ve ağustos ayında düzenlenecek düğün töreniyle evlilik hayali kurarken nişanlısının şehit haberini alan Fatma Uysal ise törene şehidin adının yazılı olduğu Galatasaray formasını giyerek katıldı. Uysal, şehit olmadan 10 dakika önce telefonla konuştuğu nişanlısı için gözyaşı döktü.

Caminin bulunduğu Otogar meydanı da bayraklarla süslenirken cenazeye katılanlar dev Türk bayrağı açarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez', "Kahrolsun PKK" şeklinde dövizler açıp sloganlar attı. Cenaze namazının kılınmasının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konulan şehit Halil Uysal'ın naaşı, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Emirşah Mahallesi Mezarlığı'na götürülerek gözyaşları içinde defnedildi.

FOTOĞRAFLI