Normalleşme mi ? 2 ilde karantina kararları

Normalleşme mi ? 2 ilde karantina kararları
Güncelleme:

Türkiye bir yandan kademeli normalleşmeye geçerken diğer yandan da karantina haberleri peş peşe geliyor. İki ilimizde daha karantina kararı alındı.

Korona virüsü vakaları nedeniyle yerleşim yerlerindeki karantinalar devam ediyor. Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde Gürgenli köyü Orta Mahalle'de artan pozitif vaka ve temaslı sayısı nedeniyle yeni kararlar alındı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada virüsün bulaşmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla mahallede karantina uygulanmaya başlandığı bildirildi.

Aksaray'da ise birer mahalle ve cadde ile 7 sokakta, karantina başlatıldı. İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, merkez ilçe Somuncubaba Mahallesi'nin tamamında, Büyük Bölcek Mahallesi Şehit Mehmet Ali Demir Caddesi'nde, Bahçesaray Mahallesi 8520, Fatih Mahallesi 4129, Küçük Bölcek Mahallesi 2680, Kılıçaslan Mahallesi 1319, Ereğlikapı Mahallesi 1476, ve Coğlaki Mahallesi 1216-1232 sokaklarında vaka sayısındaki artış sebebiyle 10 Mart Çarşamba saat 08.00'e kadar giriş-çıkışların yasaklanmasına ve 5 gün boyunca sokağa çıkma yasağı getirilmesine karar verildiği belirtildi.