O ilde FETÖ'den 767 tutuklama

O ilde FETÖ'den 767 tutuklama

Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1959 kişi hakkında adli işlem yapılırken, 767 kişi tutuklandı.

Darbe girişimi sonrasında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Anayasa'yı ihlal', 'Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'ni ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs', 'Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik' suçlarından başlatılan soruşturmalar sürüyor.
 
FETÖ/PDY bağlantısı olduğu gerekçesiyle 1959 kişi hakkında adli, 1879 kişi hakkında ise idari işlem yapıldı. Halen 162 kişinin gözaltında tutulduğu soruşturma kapsamında 767 kişi tutuklanırken, 251 kişi aranıyor. Bugüne kadar gözaltına alınan şüphelilerden 438'i adli kontrol şartıyla olmak üzere toplam 715 kişi serbest bırakıldı. Ayrıca 700 kamu görevlisi açığa alındı, 1137 kamu görevlisi meslekten ihraç edildi, 17 kişi de emekliliğe sevk edildi. Görevden ihraç edilen 25 kişi ise yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucu göreve iade edildi.
 
22 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
 
Öte yandan Antalya'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmada dün aralarında ev kadınlarının da bulunduğu 40 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Bir şüpheli ise adliyeye sevk edilip tutuklandı. Kalan 9'u kadın toplam 33 şüpheli de dün iki ayrı grup halinde adliyeye sevk edildi. 33 şüpheliden 22'si sabah saatlerine kadar süren yargılama sonunda tutuklanırken 11'i adli kontrolle bırakıldı.