O kuyumcudan altın alanlar yandı !

O kuyumcudan altın alanlar yandı !

İzmir'de bir kuyumcu, sahte pos makinesi ile müşterilerinin kredi kartlarını kopyaladı.

İzmir Karabağlar İlçesi’nde bir kuyumcuda sahte pos makinasıyla müşterilerin kredi kartlarını kopyaladıkları iddiasıyla 4 kişi yakalandı. Adliyeye sevkedilen kuyumcu Gökhan Y., tutuklanırken, üç kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bir kişi ihbarda bulundu. İhbarda bulunan kişi, Karabağlar İlçesi’nde bulunan bir kuyumcuda, sahte pos makinasıyla müşterilerin kartlarının kopyalandığı ve işyeri sahibi Gökhan Y., kardeşi Ö.Y., ile çalışanlar E.A. ve C.K., yurt dışında bulunan İlkay E., ile hareket ettiğini belirtti. İhbar üzerine bir erkek bir kadın görevli beş gün önce belirtilen adresteki işyerine müşteri gibi gitti. Polisler, 8 gram altın alacaklarını belirtip, önceden bloke edilmiş kredi kartını verdi.

29779277.jpg

Cihazdan kartı geçen Gökhan Y., ’kart şifre istemedi, sizin kartta problem olabilir mi, şifre istemeden slip verdi’ dedi. Daha sonra da kartı sahte kopyalama makinasından geçirdi. Ekipler, işyerinde bulunan dört şüpheliyi gözaltına aldı.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından Gökhan Y., Ö.Y., E.A. ve C.K., "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, başkalarına ait banka hesaplarıyla ilişkilendirilerek sahte banka veya kredi kartı üretme, satma" suçlarından adliyeye sevk edildi.

29779282.jpg

Hakim önünde ifade veren Gökhan Y., suçlamayı kabul etti. Gökhan Y., "Kopyalama cihazını bana İlkay E., getirdi. İşyerimde kopyalama cihazını getirdiğimi çalışanlar bilmektedir. Ancak kopyalama işlemlerini ben yapıyordum. İlkay, müşterinin verdiği kartları öncelikle manyetik şeridini sahte pos cihazının yan tarafında bulunan manyetik okuyucudan geçirmemi istedi. Bağlantı kurulamadı şeklinde slip veren pos cihazında kopyaladıktan sonra diğer cihazlardan istedi. Yakalandığım güne kadar 5 adet kendi kartım, 7 adet müşteri kartı toplam 20 kart geçirdim. Yakalandığım için kartlarım kullanılmadı, müşteri mağdur olmadı. Bu nedenle yakalanmama seviniyorum. Ben kopyalama cihazı olan pos cihazını aldığımdan itibaren hiç şarj etmedim. Pos cihazının şifreli olduğunu İlkay bana söylemişti. Kopyalama işlemi bitince cihazı kendisine elden götürecektim. Kopyalama işini kardeşim olmadığı zaman yapıyordum. O engel oluyordu. Çaresiz olduğumdan dolayı yaptığım kopyalama eylemlerinden dolayı pişmanım. Kimse mağdur olmamıştır. Asıl zararı ben gördüm. Gerek mal satmayarak, gerekse müşteri kaybederek. Pişmanım" dedi. Diğer üç şüpheli suçlamaları kabul etmedi.

İfadelerin ardından, 2. Sulh Ceza Hakimliği, sanık Gökhan Y.’nin, tutuklanmasına, diğer üç kişinin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Tutuklanan Gökhan Y., avukatı tutuklama kararına itiraz edeceğini belirtti.