O zanlı 19 yaşında bir öğrenci çıktı !

O zanlı 19 yaşında bir öğrenci çıktı !

Bağdat Caddesi'nde aracıyla çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı ezen zanlının 19 yaşındaki bir hukuk öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

Bağdat Caddesi’nde aracıyla ezip kaçtığı üniversite mezunu çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle aranan zanlının, 19 yaşındaki hukuk öğrencisi Murathan Ö. olduğu ortaya çıktı

Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz Cumartesi günü yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı ezip kaçan lüks aracı kullanan zanlının hukuk fakültesi öğrencisi olduğu öne sürüldü. Savcılığın yakalama kararı çıkardığı firari Murathan Ö.  (19)’ün yakalanmamasını eleştiren Kaya’nın ailesi, zanlının o gün Alkollü olduğu için olay yerinden kaçtığını öne sürdü.
 
Kadıköy Bağdat Caddesi, Şaşkınbakkal mevkiinde 11 Temmuz’da yaşanan kaza şöyle gelişti. Lüks aracın sürücüsü caddede seyir halinde olduğu sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan Otomobil, kaldırımı aşarak yol kenarındaki çiçek tezgahında bulunan Mehmet Emin Kaya’ya (34) çarptı. Kazada, Kaya ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü ise kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırılan Mehmet Emin Kaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yolda hayatını kaybetti. Üniversite mezunu çiçekçinin kazadan sonra kayıplara karışan katili ise 4 gündür firarda.
 
Katilinin yakalanmamasını eleştiren Kaya’nın yakınları kaçan sürücünün alkollü olduğu için olay yerinden kaçtığını savunurken baş zanlı olarak araranan kişinin Bostancı’da bulunan bir barın sahibinin oğlu olduğu ortaya çıktı. Şüpheli olarak aranan İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olan 19 yaşındaki Murathan Ö.'nün yakalanması için savcılık yakalama kararı çıkardı. Kaya ailesinin avukatı İlknur Tunç da, “Kaçan sürücü teslim olsa bile alkol testi yapılmayacak. Kendisini de başka bir araç sıkıştırdı, direksiyon hakimiyetini kaybettim diye savunacak. Bu da cezasının düşmesine neden olacak. Bir an önce bulunmasını ve yargılanmasını istiyoruz” dedi.