ODTÜ'den seri katil açıklaması: Öğrencimiz değil

ODTÜ'den seri katil açıklaması: Öğrencimiz değil

Tuzla'da Fatma öğretmeni öldüren ve daha önce 2 kişiyi öldürmek suçundan aranan şüpheli ile ilgili ODTÜ'den açıklama geldi.

Tuzla'da tarih öğretmeni Fatma Kayikci'nin, 3 yıl önce de Ankara'da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onun kız arkadaşını öldürmek suçundan aranan şüpheli Atalay F. yi yakalamak için adeta bir insan avı başlatıldı. . Bu arada Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından olayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bahsi geçen isim, ne şimdi ne de geçmiş yıllarda, lisans ya da lisans üstü düzeyde öğrenci olarak üniversitemize kayıt olmamıştır" denildi.

Şu ana kadar onlarca kişinin ifadesine başvuran polis, olay yeri ve çevresinde bulunan tüm güvenlik kamera görüntülerini toplayarak şüpheliye ulaşmaya çalışıyor. Öte yandan bir televizyon programına katılarak aranan şüpheliyle Kadıköy'de bir kahvehanede görüştüğünü söyleyen bir kişinin ihbarının da değerlendirildiği öğrenildi. Bu arada Orta Doğu Teknik Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Haberlerinde bahsi geçen kişinin ne şimdi ne de geçmişte lisans ya da lisans üstü düzeyde öğrenci olarak üniversitemize kayıt olmamıştır" denildi.

2293336.jpg

ŞÜPHELİYİ YAKALAMAK İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU

Tuzla'da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdükten sonra firar olarak aranırken evdeki parmak izi kayıtlarından önce kimliği daha sonra Ankara'da iki kişiyi daha öldürdüğü öğrenilen Atalay F.'nin yakalanmasıyla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Asayiş şube müdürlüğü içinde konuyla ilgili "Özel" bir ekip kuruldu. Yakalanmamak için cep telefonu, yada bilgisayar gibi teknolojiden uzak duran, Ankara'da işlediği cinayetin ardından bugüne kadar hiçbir yakınını aramadığı öğrenilen şüpheliyi yakalamak için adeta bir insan avı başlattı.

GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDE İPUCU ARANIYOR

Tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın öldürüldüğü ev ile cesedinin atıldığı yere yakın ve uzak tüm güvenlik kameraları polis tarafından titizlikle inceleniyor. Şüpheli cesedi atılışından itibaren güvenlik kamera görüntüleri kullanılarak takip edilmeye çalışılıyor. Şu ana kadar yüzlerce saat güvenlik kamera kaydının polisler tarafından incelendiği ve incelemenin çember genişletilerek sürdüğü öğrenildi.

BİR KİŞİ ARANAN ŞÜPHELİYLE KONUŞTUĞU İDDİA ETTİ

Öte yandan bugün bir televizyon kanalındaki programa bağlanarak Atalay F.'ye çok benzeyen bir kişi ile bir kahvehanede oturarak sohbet ettiğini söyleyen kişinin ihbarının da değerlendirildiği öğrenildi. Bu kişinin Atalay F.'ye çok benzeyen kişinin kendisine yurt dışına çıkmaya hazırlandığını söylediği öğrenildi. Polis ihbarın yapıldığı kahvehanenin çevresinde bulunan tüm güvenlik kameralarını toplayarak inceleme altına aldı.

ÖĞRETMENİ "ONU ÇÖLE BIRAKSANIZ BİR YOLUNU BULUR YAŞAR VE GERİ GELİR" DEDİ

Öte yandan şüphelin yakalanması ve "profilinin" çıkarılması için onu tanıyan onlarca kişinin bilgi amaçlı ifadesine başvurulduğu öğrenildi. Bilgi amaçlı ifadesi alınanlar arasında eski öğretmenlerinin, babasının ve akrabalarının bulunduğu belirtildi. Bu araştırma sırasında bir öğretmenin "Atalay çok akıllı bir çocuktu. Lisede okuduğu dönemde dahi tek başına çöle bıraksanız, bir yolunu bulup hayatta kalıp ve geri dönebilecek karakterde ve azimde bir çocuktu. Bu tür olaylara nasıl karıştı anlamakta zorlanıyorum." dediği öğrenildi.

ODTÜ AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından olayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Tuzla'da öldürülen Fatma Kayıkci'nin katilinin Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Biyoloji bölümünde doktora öğrencisi olduğuna dair bilgi ve ifade doğru değildir. Bahsi geçen isim, ne şimdi ne de geçmiş yıllarda, lisans ya da lisans üstü düzeyde öğrenci olarak üniversitemize kayıt olmamıştır." denildi.

DHA

Etiketler odtü seri katil Tuzla