''Oğlumu dövdüler'' deyip restoranda dehşet saçtı! ''Biz gururlu bir aileyiz''

''Oğlumu dövdüler'' deyip restoranda dehşet saçtı! ''Biz gururlu bir aileyiz''
Güncelleme:

Konya'da çalışanlarının oğlunu dövdüğü iddiasıyla restoranı basan ve işletme sahibi Musa Y.'yi tüfekle öldüren, 4 kişiyi de yaralayan Erol A.'nın ''Hangi baba evladını ateşe atar? Biz gururlu bir aileyiz'' sözleri pes dedirtti.

Olay, 2018 yılının Temmuz ayında, merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Şehit Nazım Bey Sokak'taki restoranda meydana geldi. Musa Y.'ye ait restoran civarında motosikletiyle gezen K.Y., iddiaya göre, iş yeri çalışanları tarafından gürültü yapıp, müşterileri rahatsız ettiği ileri sürülerek, dövüldü. K.Y., daha sonra balıkçılık yapan babası Erol A.'nın yanına gidip, durumu anlattı. A. da oğlu ve arkadaşı Bekir S. ile beraber ellerinde tüfek ve sopalar ile restoranı bastı. Burada çıkan kavgada A., çuvalın içindeki av tüfeğini çıkarıp, işletme sahibi Musa Y. ve çalışanlar Mehmet Ç. (40), Ahmet A. (29), Umut A. (18) ile Bekir Taha Y.'yi (18) ateş açarak yaraladı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık görevlilerince ambulanslarla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Musa Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer, yaralılar ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Polis ekipleri, Erol A., oğlu K.Y. ve arkadaşı Bekir S.’yi gözaltına aldı. Şüpheliler, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

'HANGİ BABA OĞLUNU ATEŞE ATAR?'

Tutuklu 3 sanığın Konya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçundan yargılanmalarına devam edildi. Cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katılan sanıklardan Erol A., hakkındaki 'mafya' iddialarını kabul etmediğini belirterek, ''Hangi baba oğlunu ateşe atar? Biz gururlu bir aileyiz. Oğlumun ve arkadaşım Bekir’in tahliyesini talep ediyorum” dedi.

‘SUÇ İŞLEMEK İÇİN GİTSEM HERKESİ VURURDUM’

Bekir S. de savunmasında, ''Haraç almaya gelmedim. Ben silahı alıp kaçtım. Kavgayı onlar başlattı. Eğer suç işlemek için gitseydim önüme gelen herkesi vururdum. Avukatımın talebi üzerine tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, olay günü yaralanan Umut A.'nın sağlık raporlarının tamamlanması gerektiği gerekçesiyle duruşmayı erteledi.

DHA