Öğrenci velisi öğretmene saldırdı

Öğrenci velisi öğretmene saldırdı

Erzincan'da bir okulda öğrenci velisi Din öğretmenine saldırdı. Diğer hocalar veliyi zor uzaklaştırdı

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne giden veli Erkan U., tartıştığı oğlu S.U.'nun üzerine yürüyünce Din Öğretmeni araya girdi.

Veli, öğretmen Bayram Çelik’in boğazını sıkıp, göğsüne vurduktan sonra yere düşürdü. Olay anı okulun güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, geçtiğimiz 16 Mayıs günü Ordu Caddesi’ndeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Baba Erkan U., 10′uncu sınıf öğrencisi oğlu S.U.’nun okuluna gitti. Oğluyla koridorda konuşan baba, bir süre sonra S.U.’ya bağırıp üzerine yürümeye başladı. Bunu gören Din Kültürü öğretmeni Bayram Çelik, babanın koluna girerek konuşup sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada veli Erkan U., öğretmenin boğazını sıkarak , göğsüne vurup yere düşürdü. Okuldaki öğretmenler kızgın veliye tepki gösterirken yaşanan olay okulun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Nebi Gül ve çeşitli STK’lar Mesleki Anadolu ve Teknik Anadolu Lisesi önünde biraraya gelerek öğretmene yapılan saldırıyı kınadı. Nebi Gül, “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum. sözünün aksine öğretmenler artık bir harf öğrettiklerinin kölesi haline gelmiştir. Kölelik öylesine büyük boyuta ulaştı ki severek kucakladığımız, özveri ile eğitip yetiştirdiğimiz kıymetli öğrencilerimiz ve ebeveynleri tarafından horlanmak, hırpalanmak, aşağılanmak, dövülmek sıradan bir hal aldı. Bugün gelinen noktada öğretmene saygı sorunu en temel meselemiz olmuştur. Saldırganın hak ettiği cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Kamu çalışanının uğradığı şiddete seyirci kalınmasın. Caydırıcı nitelik taşımayan cezalar suçluya cesaret veriyor. Toplum vicdanını yaralıyor. Yargıçlarımızda meseleye bu açıdan bakmalıdır. Bu saldırıyı kınıyoruz” diye konuştu.9