Operasyonlar peş peşe geldi! Çok sayıda gözaltı var

Operasyonlar peş peşe geldi! Çok sayıda gözaltı var
Güncelleme:

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Türkiye genelinde başlayan operasyonlarda çok sayıda gözaltı kararı var. Gözaltı listelerinde sivillerle birlikte muvazzaf askerler, polisler ve öğretmenler de yer alıyor.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 10'u kadın, 29 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Şüphelilerin yakalanması için 6 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Öte yandan Ankara'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında, emniyet birimlerinde daha önce görev yapan 6'sı emniyet müdürü 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, 6'sı gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı 'Bylock kullandığı belirlenen, yine bu program üzerinden örgüt liderlerinden aldıkları talimatla Bank Asya'ya para yatırdıkları tespit edilen 10'u kadın, 29 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bugün sabah saatlerinde Konya, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Erzurum ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon başlattı. Şüphelilerin yakalanması için operasyonun devam ettiği belirtildi.

İZMİR'DE FETÖ OPERASYONU: 9 GÖZALTI

İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında muvazzaf astsubay ve polisler ile meslekten ihraç edilen 2. sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 14 şüphelinin yakalanması için başlatılan operasyon, 9 ilde sürüyor. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen İzmir merkezli, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Adıyaman, Erzurum, Trabzon, Van ve Iğdır'da şüphelilerin adreslerine eş zamanlı baskın yapılıyor. Aralarında 2 muvazzaf astsubay, 4 polis, 1 meslekten ihraç edilen astsubay ve 2. sınıf emniyet müdürü, 3 ilişiği kesilen öğrenci ve 1 öğretmenin bulunduğu şüphelilerin, örgütün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlardan haberleştikleri tespit edildi. Operasyonda şu ana kadar 9 şüpheli gözaltına alınırken, 5 kişinin arandığı belirtildi.

ANKARA'DA BYLOCK SORUŞTURMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, emniyet birimlerinde daha önce görev yapan ve örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı belirlenen, 6 emniyet müdürü, 3 komiser, 3 polis ve 2 sivil memur olmak üzere 14 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Polis ekipleri, soruşturma kapsamında şüphelilerden 6'sını yakalayarak gözaltına aldı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına ilişkin çalışmalar sürdürülüyor.
 

DHA