Ordu'da 9 saat süren rehine krizi !

Ordu'da 9 saat süren rehine krizi !

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir kuyumcuyu soymaya çalışan ve 3 kişiyi rehin alan 2 şahıs, 9 saat sonra teslim oldu.

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde bir kuyumcuya giren kar maskeli 2 kişi, bir kişiyi yaralayıp 3 kişiyi rehin aldı. Polis uzun süre soyguncuları ikna etmeye çalıştı. 09.30'da başlayan operasyon 18.30'da sona erdi. Zanlılar 9 saat sonra polise teslim oldu.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde girdikleri kuyumcu dükkanındakileri rehin alan 2 kişi, rehineleri bıraktıktan sonra teslim oldu. Ordu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan ikna çalışma neticesinde şüpheliler, rehinelerden önce Durmuş Güngör'ü ardından da Beytullah Gül'ü serbest bıraktı. Zanlılar, daha sonra ellerindeki Dursun Güneş isimli son rehineyi de serbest bırakarak, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Gözaltına alınan 2 şüpheli, Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

8 SAAT SONRA 2 REHİNE SERBEST

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde soygun için kar maskeli ve tabancayla kuyumcuya giripdehşet saçan Ömer S. ve G.S. kardeşler, 8 saat sonra ellerinde tuttukları 3 rehineden 2’sini serbest bıraktı.

Sabah girdikleri kuyumcuda altınları almak isteyen Ömer S. ve G.S., içerdeki 5 kişiden soyguna engel olmak isteyen Murat Gül’ü tabancayla bacağından vurdu. Kendi imkanlarıyla kaçan Gül, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgenin kısa sürede polis tarafından güvenlik çemberine alınmasının ardından soyguncular, polisle konuşup bölgeyi terk etmelerini söylemesi için işyeri sahibi Uğur Gül’ü serbest bıraktı, böylece rehine sayısı 3’e düştü.

Polisin ve yakınlarının tüm ikna çabalarına karşın teslim olmayan Ömer S. ve G.S., 8 saat sonra ellerindeki rehinelerden Durmuş Güngör’ü serbest bırakıldı. Soyguncular 15 dakika sonra da Beytullah Gül’ü, bıraktı. Güngör ve Gül, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla hastaneye götürüldü.

5662b6a467b0a92a189db63a.jpg

Ordu’nun Fatsa İlçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hacı Hulusi Baba Caddesi üzerinde bulunan Hasan Gül’e ait kuyumcuya saat 09.30 gibi kar maskeli iki kişi ellerinde tabanca ile girerek altınları istedi.

Soyguncular, müdahale etmek isteyen Hasan Gül’ün yeğeni Murat Gül’ü tabancayla vurup yaraladı. Kendini dışarı atan Murat Gül, çevredekilerin yardımı ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. 

İL EMNİYET MÜDÜRÜ: OLAYI MÜZAKERE YOLUYLA ÇÖZEBİLMEK İÇİN SABIRLA GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ         

Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Fatsa ilçesinde kuyumcu ile iş yerindekilerin rehin alınmasına ilişkin, "Ellerinde 3 rehine var. Olayı müzakere yoluyla çözebilmek için sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi.               

Tayfur, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın 09.20 sıralarında meydana geldiğini söyledi.               

Olayın soygun girişimi olduğunu belirten Tayfur, "Maalesef 1994 ve 1988 doğumlu iki kardeş tarafından yapılmak istenen soygun girişimi söz konusudur. Siyasi boyutu kesinlikle yoktur. Şu anda olayın başlangıç aşamasında hafif yaralı olan bir hemşehrimiz var. Onun sağlık durumu gayet iyi. Ellerinde 3 rehine var. Olayı müzakere yoluyla çözebilmek için sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Tayfur, genel müdürlükten de destek istediklerini dile getirerek, "Sayın Genel Müdürümüz, Ankara'dan bize uzman ekiplerden oluşan destek gönderecek. Müzakereci arkadaşlar da gelecek. İnşallah bu olayı sağ salim, kazasız belasız neticelendirmeyi umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.      

SOYGUNCULAR KARDEŞ

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde bir kuyumcuya giren kar maskeli 2 kişinin kardeş oldukları belirlendi. Ordu’nun Çatalpınar İlçesi’nde yaşayan 21 yaşındaki Ömer S. ile 17 yaşındaki G.S.’nin otomobile Fatsa İlçesi’ne geldikleri belirtildi.

ANNELERİ DE İKNA EDEMEDİ

Kuyumcuya girip bir kişiye yaralayıp 3 kişiyi de rehin alan 2 kardeşi ikna etmeleri için Çatalpınar İlçesi’nden anneleri Şehri S., polis tarafından bölgeye getirildi. Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne Şehri S. de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi. Anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Babaları Mustafa S.’nin Adana’da inşaat işçisi olarak çalıştığı ifade edildi.

5662c731c03c0e2ec00ae162.jpg

[PAGE]


5662c2ce67b0a92a189db77f.jpg

[PAGE]

5662c2c567b0a92a189db77d-(1).jpg