Otobüste "tekme" skandalında karar verildi !

Otobüste "tekme" skandalında karar verildi !

Otobüste bir kadına şort giydi diye tekme atan saldırgan hakkında karar verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul’da evine giderken otobüste bir saldırganın tekmeli saldırısına maruz kalan Ayşegül T. ile telefonda görüştü. Öte yandan saldırgan Abdullah Çakıroğlu, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. saldırgan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre saldırıya uğrayan Ayşegül T.’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kaya, “Kadına şiddet her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız” dedi.

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için Bakanlık olarak tavizsiz bir şekilde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bakan Kaya, Bakanlık olarak Ayşegül T. ve diğer şiddet mağduru kadınlarımızın yanında olduklarını belirtti

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

Bakan Kaya’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne Ayşegül T. hemşireye hertürlü desteğin verilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

TEKRAR ADLİYEDE

Dün savcılıkça ifadesi alındıktan sonra savcılıkça serbest bırakılan Abdullah Ç.Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan yakalama kararıyla yeniden gözaltına alındı. 

TUTUKLAMAYA SEVK EDİLDİ

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Çakıroğlu yeni bir savcıya ifade verdi. Müracaat savcılığında ifade veren Çakıroğlu, Türk Ceza Kanunu’nun(TCK) 216/1. Maddesinde düzenlenen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve TCK 115/3. maddesinde düzenlenen "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

TUTUKLANDI

Abdullah Çakıroğlu çıkarıldığı nahkemnece tutuklandı

Hürriyet