Özgecan Aslan davasında yeni gelişme !

Özgecan Aslan davasında yeni gelişme !

Özgecan Aslan'ı öldürülen iki kişi hakkında açılan davada sona gelindi.

Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının yargılandığı davanın Perşembe günü yapılacak 3. duruşmasında karar çıkması bekleniyor.

Özgecan’ın hunharca katledilmesi davasında katil zanlıları minibüs şoförü, babası ve şoförün arkadaşı hakkında karar çıkması bekleniyor.

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde hunharca katledilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın katil zanlıları minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmittin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe’nin tutuklu yargılandığı davanın 3′üncü duruşması, perşembe günü yapılacak.

Aslan Ailesi’nin avukatlarından Sevim Küçük, gelinen aşamada yargılamanın bitirilerek karar verilebileceğini söyledi.

11 Şubat’ta evine gitmek için minibüse binen ancak 2 gün sonra yakılmış cesedi bulunan Özgecan Aslan’ı öldürdükleri iddiasıyla Ahmet Suphi Altındöken’in ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’; Necmittin Altındöken ile Fatih Gökçe’nin ise ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Tarsus 1′inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davanın 3′üncü duruşması yapılacak.

Tutuklu sanıkların da salonda hazır olacağı duruşmada karar beklediklerini kaydeden Sevim Küçük, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz celsede savcı esas hakkındaki mütalaasını vermişti. Biz de bu mütalaaya karşı beyanlarımızı söyledik. Ancak, sanık avukatları bu beyanlarımıza karşı yazılı cevap vereceklerini ifade etmişti. Mahkeme heyeti bu isteği yerinde görerek duruşmayı ertelemişti. Bize göre suç sabit, dosya karara hazır durumdadır. Bu açıdan yapılacak üçüncü duruşmada büyük ihtimalle, olağanüstü bir durum yaşanmazsa karar çıkacaktır.”

Savcının, her üç sanık için de kasten, canavarca hislerle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları yönünde talebi bulunduğunu da hatırlatan Avukat Küçük, “Tüm dava avukatları olarak görüşümüz de bu yöndedir. Dosyanın kapsamı ele alındığında her üç sanığın da müşterek fail ve asli fail olarak Özgecan Aslan’ı katlettikleri yönündeydi. Yine sanıklar Ahmet Suphi Altındöken ve Fatih Gökçe yönünden, Özgecan Aslan’a nitelikli saldırıda bulunmaları nedeniyle cezalandırılmaları, ayrıca sanık Suphi Altındöken yönünden de ‘Kişi hürriyetinden yoksun bırakma’ cezalandırma talebi vardı. Böyle bir kararı bekliyoruz” diye konuştu.

CİNSEL SALDIRI TEŞEBBÜSTE KALMADI, TAMAMLANDI

Sanık Suphi Altındöken’in üniversiteli Özgecan Aslan’a cinsel saldırısının teşebbüste kalmadığını da vurgulayan Küçük şöyle konuştu:

“Bizim savcının görüşünden ayrıldığımız nokta, Suphi Altındöken’in nitelikli cinsel saldırının teşebbüs aşamasında kaldığı yönündeki mütalaasına karşı, teşebbüs aşamasında kalmadığı, tamamlandığı ve bu nedenle teşebbüs hükümlerinin uygulanmaması gerektiği yönündedir. Ayrıca nitelikli cinsel saldırının, kişi kendini bedenen ve ruhen koruyamayacak bir durumda gerçekleştiğinden dolayı bu suçtan da cezalandırılmalarını talep ettik. Talep edilen cezalarda herhangi bir indirim beklemiyoruz. Savcının mütalaası da zaten herhangi bir takdir indirimi sebeplerinin uygulanmaması, tam tersi verilecek olan cezalardan asgari hadden uzaklaşarak ceza verilmesi yönündedir. Bizce bu davanın en önemli noktalarından biri de budur. Zaten halkın adalet duygusunu en fazla rahatsız eden konulardan biri de kadına yönelik şiddet davalarında çok basit sebeplerden, hukuken bizim kabul edemeyeceğimiz gerekçelerden takdir indirimi sebeplerinin uygulanmasıydı. Bu davada biz bunun artık kırılacağını ve diğer davalarda da örnek olacağını bekliyoruz.”