Özgecan'ın katilinin ölümünde FETÖ şüphesi

Özgecan'ın katilinin ölümünde FETÖ şüphesi

Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde öldürülmesi ile ilgili FETÖ şüphesi doğdu...

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yapılan operasyonlar kapsamında Kürkçüler Cezaevi'nde görevli gardiyanların gözaltına alınmasının ardından Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde öldürülmesi olayına FETÖ soruşturması kapsamında cezaevinde yatan bir kişinin karışmasından dolayı polis, cinayetin arkasında bu örgütün olabileceği üzerinde duruyor. FETÖ'nün, yüksek güvenlikli bir cezaevinde işlenen bu cinayetle Türkiye'de hiçbir yerin güvenli olmadığı imajını oluşturmaya çalıştığı düşünülüyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) cezaevleri ve denetimli serbestlik bürosu yapılanmasına yönelik operasyonda 10'u kadın olmak üzere 62 kişiyi dün gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslar sağlık kontrolünden sonra emniyete götürülerek sorgulanmaya başlandı. Polis gözaltına alınanların çoğunun Kürkçüler F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde görevli gardiyanların olmasından dolayı bu cezaevinde yaşanan sansasyonel olayları da mercek altına aldı. Polis, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı işkence yaparak öldüren Ahmet Suphi Altındöken'in 11 Nisan 2016 tarihinde cezaevinde öldürülmesi, babasının ise tabanca ile yaralanması olayını da mercek altına aldı. Polisin olayın FETÖ tarafından gerçekleştirdiğini düşünmesine iten nedenin ise cezaevinde katilin öldürülmesi olayına karıştığı ileri sürülen ve ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan Ferhat Y.'nin cezaevine bir FETÖ operasyonu kapsamında girmesi olduğu öğrenildi. Bunun yanı sıra polisi şüpheye sevk eden başka bir nedenin ise tabancanın cezaevine bir gardiyanın yardımıyla girmesi ve katilin öldürülüp, babasının yaralanması olduğu ileri sürüldü. Ayrıca polisini FETÖ'nün bu cinayeti özellikle seçtiği, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin Türkiye'de şok etkisi oluşturduğu, katilinin öldürülmesinin çok ses getireceği, şiş, ya da jiletle öldürmek yerine dışarıdan sokulan bir tabanca ile öldürülerek devleti aciz duruma düşürüp, Türkiye'de hiçbir yerin güvenli olmadığını göstermek için yapmış olabileceği üzerinde durulduğu öğrenildi.

Adana F Tipi Cezaevi'nde cezalarını çeken Ahmet Suphi Altındöken (26) 11 Nisan 2016 tarihinde tabancayla öldürülmüş, aynı koğuşta kaldığı babası Necmettin Altındöken de (51) yaralı kurtulmuştu. Olayla ilgili soruşturma sonunda Suphi Altındöken'i öldürdüğü iddia edilen hükümlü sanık Gültekin A. ile kendisine yardımcı oldukları belirlenen sanıklar Gamze B., Hüsamettin B., Hacı Ahmet Ö., Ahmet Tekin B., Ferhat Y. ile tutuksuz sanık Serkan A. hakkında, "Taammüden tabanca ile öldürme, taammüden tabanca ile öldürmeye teşebbüs, ceza infaz kurumuna eşya (tabanca) sokmak, memurun görevini kötüye kullanması, 3628 Sayılı Kanuna Muhalefet, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, silahla kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesine dava açılmıştı. Savcı, sanıklardan Gültekin A.'nın ağırlaştırılmış müebbet ve 52 yıl 6 ay, Gamze B., Hüsamettin B., Hacı Ahmet Ö., Ahmet Tekin B. ve Ferhat Y.'nin ise ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl, Serkan A.'nın ise 5 yıl hapis ve 10 milyon liraya kadar para cezası ile cezalandırılmasını istemişti.

İHA