Özgür Gündem Yayın Yönetmeni tutuklandı

Özgür Gündem Yayın Yönetmeni tutuklandı

Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü tutuklandı

Geçici süreyle kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya (Zana Kaya) ile Özgür Gündem Yazı İşleri Müdür İnan Kızılkaya Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılan savcılık sorgularının ardından, "Terör örgütü üyeliği ve Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme sorguları tamamlanan Kaya ve Kızılkaya, "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı. Mahkeme, savcılığın şüpheliler hakkında yönelttiği "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçunu ise reddetti.

"YAYIN POLİTİKASI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KONTROLÜNDE. ŞÜPHELİLERDE..."

Kararda, Özgür Gündem Gazetesi'nin, silahlı terör örgütü PKK/KCK tarafından finanse edildiği ve yaptığı yayınlarla bu örgütün kontrolü altında olduğu belirtilerek, "Bu gazetede görev yapan şüphelilerin gazetenin yayın politikasını bilerek gazetede çalıştıkları ve bu nedenle de üzerlerine atılı terör örgütüne üye olmak suçunu işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesi bulunduğu kanaatine varılmıştır" denildi.

TUTUKLU SAYISI 3'E ÇIKTI

Özgür Gündem Gazetesi yazarı Aslı Erdoğan da 3 gün önce "Terör örgütü üyeliği" ve "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından tutuklanmıştı.

DHA