Palu ailesinden 3 sanığa tahliye kararı

Palu ailesinden 3 sanığa tahliye kararı
Güncelleme:

Kocaeli’nde Türkiye'nin kanını donduran ve Palu ailesi üyelerinin yargılandığı davada 3 sanık tahliye edildi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 13 yıl önce Meryem T. ile kızı Melike T.'ın kaybolması ile ilgili Kocaeli 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Palu ailesi üyeleri ve damat Tuncer U.'e hapis cezaları verildi. Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi, sanık konumundaki aile üyelerinin aynı avukat tarafından savunuldukları gerekçesiyle yapılan itiraz sonucu verilen ceza kararını ‘usul hatası’ gerçekleşmesi nedeniyle bozdu.

DHA'nın haberine göre; yeniden görülen davada, ‘Üstsoy veya altsoydan birini canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçunu işlediğine kanaat getirilen Tuncer U.’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, Meryem T.’ın hürriyetinden yoksun bırakılması ve kasten öldürülmesine yardım ettiklerine kanaat getirdiği Hava P., Ayşe P. ve İsa P.’ya 14 yıl 2’şer ay, Emine U.’e ise 12,5 yıl hapis cezası verdi. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan F.P. ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MELİKE’NİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ DAVA SAKARYA 6'NCI AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE GÖRÜLDÜ

Annesi Meryem T.’dan 1 yıl sonra kaybolan ve Sakarya'nın Ferizli ilçesinde toprağa gömüldüğü iddia edilen Melike T.'ın öldürülmesi ile ilgili davanın devamı ise bugün Sakarya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davaya, aile üyelerinden Tuncer U., Ayşe P., Emine U. ve İsa P. tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanıklar Hava P. ile F.P. duruşmada hazır bulundu.

‘İÇİMİZDE CİNLERİN OLDUĞUNU SÖYLEYEREK BİZE İSPİRTO İÇİRDİ’

Mahkemede savunma yapan tutuklu sanık İsa P., cinayeti Tuncer U.’in  gerçekleştirdiğini belirterek, "Tuncer'in etkisi altındaydık. İçimizde cinlerin olduğunu söyleyerek bize ispirto içirdi. Ben ispirtoyu içince kendimden geçtim. Sabah kalktığımda Tuncer, ‘Melike öldü kimse bir şey demesin’ dedi. Daha sonrasında evin yaklaşık 5 kilometre ötesine gömdük. Sabah olunca Tuncer, ‘Size bir dilekçe yazacağım ve Melike'yi amcasının aldığını yazacağım’ dedi. Annem Melike'yi yıkadı ve bir kefene sardı. Biz de Tuncer, Ayşe, Emine ve ben gömdük. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum.” dedi.

Savunmaların alınmasının ardından mahkeme heyeti, Tuncer U.’in tutukluluk halinin devamına, Emine U., Ayşe P. ve İsa P.’nun ise tutuklu kaldıkları süre ve üzerine atılı suçların göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi. Duruşma 13 Ocak tarihine ertelendi.

Emine U., Ayşe P. ve F.P., Meryem T.'ın öldürülmesi ile ilgili haklarında Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği cezalar nedeniyle tahliye edilmedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Körfez ilçesinde yaşayan Meryem T. 2008'de, kızı Melike T. da 2009'da kaybolmuş, polis ekipleri kayıp kişilerin bulunması için çalışma başlatmış, herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı.

Bir televizyon kanalındaki programa katılan Meryem T.'ın eniştesi Tuncer U.'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü öne sürdüğü yeri tarif etmesi üzerine 3 Ocak'ta Derince ilçesinin 60 Evler Harikalar Sahili'nde bulunan ağaçlık ve çalılık alan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan arama çalışmasında da yer aldığı belirtilen kadavra dedektör köpeği "Melon"un tepkisi doğrultusunda güvenlik şeridine alınmıştı.

Derince 60 Evler Mahallesi Harikalar Sahili'nde daha önce belirlenen iki yerde yapılan kazı çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanılmaması üzerine çalışmalar durdurulmuştu.

Öte yandan, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda kayıp kadının ablası Emine ve eniştesi Tuncer U. ile babası Harun, annesi Hava, ağabeyi İsa ve diğer kardeşleri Fatih ile Ayşe P. gözaltına alınmış, şüphelilerden baba Harun Palu serbest bırakılırken, diğer zanlılar tutuklanmıştı.