Papaz büyüsü bahanesiyle tacize 22 yıl hapis istemi

Papaz büyüsü bahanesiyle tacize 22 yıl hapis istemi

Adana'da 17 yaşındaki genç kızı taciz ettiği iddia edilen bir kişi hakkında 22 yıl hapis cezası istendi

Adana'da psikolojik rahatsızlığı bulunan 17 yaşındaki D.A.'yı papaz büyüsünü bozacağı iddiasıyla taciz suçlamasıyla tutuklanan 79 yaşındaki Halil İbrahim T. hakkında 22 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, 5 Temmuz'da merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Kazım Karabekir Mahallesi'nde meydana geldi. Psikolojik rahatsızlığı bulunan D.A., dayısı M.T. ile yengesi T.T.'nin (27) tavsiyesi ile halk arasında "Cinci hoca" diye bilinen Halil İbrahim T.'nin evine gitti. Anne N.A., kızının rahatsızlığını Halil İbrahim T.'ye anlattı. Halil İbrahim T. ise kızın sorununu çözebileceğini temiz gömlek ve etek getirerek tekrar gelmelerini istedi. Bir gün sonra anne kız tekrar Halil İbrahim T.'nin evine gitti. Halil İbrahim T. genç kızda papaz büyüsü olduğunu söyleyerek büyüyü bozacağını söyledi. Genç kızı alıp başka bir odaya geçen Halil İbrahim T., kendileri ile birlikte odada bulunan yenge T.T.'den genç kızı yavaşça soyarak getirdikleri temiz gömleği giydirmesini istedi. İddiaya göre Halil İbrahim T. daha sonra dualar okuyarak genç kızın vücuduna dokunmaya başladı. Yaklaşık 15 dakika bu şekilde devam eden T., bazı yazıların bulunduğu kağıtları da genç kıza verip bunları suya atıp içmesini söyledi.

'BEN 79 YAŞINDAYIM EDEP DIŞI HAREKET YAPMADIM'

Genç kızın olayı anlattığı ailesi polis merkezine giderek şikayette bulundu. Evinde yakalanan Halil İbrahim T. çıkarıldığı nöbetçi mahkemede suçunu kabul etmeyerek, "Ben 79 yaşındayım. Hiçbir edep dışı harekette bulunmadım. Zaten akrabası da yanımızdaydı. Ben herhangi bir cinsel tacizde bulunmadım. Mağdurum" diye savunma yaptı. Halil İbrahim T. tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim T. ile yenge T.T. hakkında cinsel istismar ve hürriyetten yoksun kılma suçlarından 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

DHA