Petrol hırsızları çalamadan kaçtı !

Petrol hırsızları çalamadan kaçtı !

Diyarbakır'da petrol hırsızları, devriye görevini yapan jandarmayı görünce TIR'ı bırakıp kaçtı.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’nde BOTAŞ petrol boru hattından petrol çalan hırsızlar,jandarma ekipleri farkedince 40 ton kapasiteli yakıt tankı bulunan TIR’ı olay yerinde bırakarak kaçtı.

Diyarbakır Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı’nca hırsızlık ile mücadele kapsamında önleyici kolluk devriyesi icra edildiğini açıkladı.

fft16_mf6073803.jpeg

Açıklamada şöyle denildi:

"İcra edilen devriye faaliyeti esnasında; Bağlar İlçesi Batıkarakoç Mahallesi mülki sınırlarından geçmekte olan BOTAŞ boru hattının geçtiği bölgede şüpheli bir araç tespit edilmiştir. Jandarma ekiplerini fark eden şüpheli veya şüpheliler, dorsesinde 40 ton kapasiteli 1 adet akaryakıt tankı bulunan TIR’ı olay yerinde bırakarak kaçmış olup, yapılan kontrolde aracın yanında bulunan BOTAŞ boru hattına, harici kelepçe takılarak yaklaşık olarak 5 ton akaryakıt çektikleri ancak müdahale sonucu boru hattından hırsızlık yapamadan kaçtıkları tespit edilmiştir.

petrol-hirsizlari-jandarmayi-gorunce-tir-i-birakip-kacti-6073804.jpeg

Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile ele geçirilen ve suçta kullanılan 1 adet TIR ile içerisinde bulunan 40 ton kapasiteli akaryakıt tankına el konulmuş olup, olay yerinden kaçan şüpheli ve şüphelilerin kimlik tespitiyle yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir."