PKK'dan şemsiye taktiği

PKK'dan şemsiye taktiği

Şırnak'ta köşeye sıkışan PKK'lılar kaçmaya çalışıyor.

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam  eden operasyonda çembere alınan teröristler gruplar halinde kaçma teşebbüsünde bulunuyor.

İl merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla  tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal  güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk  Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit  Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Yüzde 86'sı tamamlanan müşterek operasyon Bahçelievler, Gazi Paşa ve  İsmet Paşa mahallelerinde sürüyor. Geçici köy korucularının da destek verdiği  operasyonda çemberi giderek daraltan güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına  teröristlerin silahla karşılık vermesi üzerine jandarma özel harekat ve polis  özel harekat timleri ile teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor.

369 terörist etkisiz hale getirildi

Son 24 saatte 8 terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonun 65.  gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 369'a yükseldi.

PKK mensupları roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu  silahlarla düzenledikleri saldırılarla güvenlik güçlerinin ilerleyişini  yavaşlatmaya çalışırken, operasyon timleri büyük titizlikle çalışmalarını  sürdürüyor.

Şemsiye kullanarak kaçmaya çalışıyorlar

Başarı ile devam eden operasyonda darbe üstüne darbe yiyen  teröristler, özellikle geceleri gruplar halinde kaçmayı deniyor. İnsansız hava  araçları ile gece görüş dürbünlerinden gizlenmek için siyah şemsiyelerle kaçmaya çalışan teröristler, anında fark edilerek etkisiz hale getiriliyor.

Teröristlerin genellikle 3-5 kişi ile bir bölgede saldırı süsü  vererek, sözde yöneticilerini başka bölgelerden kaçırmaya çalışması üzerine  yüksek binalara yerleştirilen ve gece görüş dürbünlü silahlara sahip özel  eğitimli askerler, özellikle teröristlerin kaçma ihtimali olan bölgelerde yoğun  önlem aldı.

PKK'lı teröristlerin bu güne kadar 4 kez kaçma girişiminde bulunduğunu  aktaran güvenlik kaynakları, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubunun bu  girişimlerde etkisiz hale getirildiğini vurgulayarak, alınan önlemler sayesinde  teröristlerin bu tür girişiminin sonuçsuz kaldığını dile getirdi.

3 bin 518 evde arama yapıldı

Güvenlik güçleri, teröristler tarafından oluşturulan 164 barikatı  kaldırdı, 21 çukuru kapattı, 954 el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezinde devam eden operasyonda  terörle mücadele timleri, operasyonların tamamlandığı mahallelerde bugüne kadar 3  bin 518 evde arama yaptı.

Her türlü saldırıya karşı operasyon bölgelerine zırhlı araçlar  gönderilirken, kentten silah sesleri duyulmaya devam ediyor.