Pkk'lı Teröristler Van'da 4 Günde 3 Okul Ve 1 Spor Salonunu Yaktı

Pkk'lı Teröristler Van'da 4 Günde 3 Okul Ve 1 Spor Salonunu Yaktı

VAN'da PKK'lı teröristler tarafından dün gece spor salonu ateşe verildi.

VAN'da PKK'lı teröristler tarafından dün gece spor salonu ateşe verildi. 1 okulu molotof, 2 okulu da el yapımı patlayıcı atarak ateşe veren teröristlerin son 4 günde neden olduğu zararın yaklaşık 1 milyon TL olduğu belirtildi.

Van'da terör örgütü yandaşları tarafından okullara yönelik saldırılar dün gece de devam etti. 4 gün içinde Kurubaş Mahallesi'ndeki Kinyas Kartal İlk ve Ortaokulu, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki Lütfiye Binnaz Saçlı İlk ve Ortaokulu, yine Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki Özgür Çoşkun Haydaroğlu İlk ve Orta Okulu'na zarar veren PKK'lılar, son olarak da Dumlupınar İlk ve Ortaoku'nun bahçesinde bulunan spor salonunu yaktı.

Dumlupınar İlk ve Ortaokulu'nun bahçesinde bulunan ve 5 yıl önce faliyete giren Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait 250 kişilik kapalı spor salonunun camını kırarak içeri giren PKK'lı teriristler seyirci koltuklarına benzin dökerek ateşe verdikten sonra kaçtı. Spor salonunun koltukları tamamen yanarken, idare bölümünde de büyük zarar meydana geldi. Olay yerine gelen polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, spor salonunun ateşe verildiğini görenler ise olaya tepki gösterdi. Spor salonunda incelemelerde bulunan İl Gençlik Spor Müdürü Nevzat İnanç, "Bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Burayı inadına onarıp tekrar çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

PKK'lı teriristlerin okullara ve spor salonuna verdikleri zararın ise yaklaşık 1 milyon TL olduğu belirtildi. Kinyas Kartal İlk ve Ortaokulu'nda 4 gün eğitime ara verilirken, yapılan bu saldırılar diğer okullarda ise eğitimde aksamalara neden oldu. Dünyanın hiçbir yerinde ibadethaneler ve sağlık kurumlarının yakılmadığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin "Bu bir vahşet örneğidir. Ve dehşet vericidir. Bunu yapanları anlamakta zorluk çekiyorum. Öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte bu olayları kınıyoruz" dedi.

Bu arada, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki Özgür Çoşkun Haydaroğlu İlk ve Orta Okulu'na yapılan saldırı güvenlik kameralarına da yansıdı. Okula gelen yüzü kapalı saldırgan okula 4 molotofkokteyli atıtıktan sonra hızla bölgeden uzaklaştığı görülüyor.

FOTOĞRAFLI