PKK'lılar birbirine düştü ! Örgüt içinde infaz

PKK'lılar birbirine düştü ! Örgüt içinde infaz

Tunceli'de çukura gömülü halde cesetleri bulunan 3 teröristin infaz edildiği ortaya çıktı.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın Pülümür ilçesinin Sevdin bölgesinde yaptıkları arazi taraması sırasında üç teröristin çukura gömülü cesetleri bulundu. Cesetlerin, terör örgütü PKK mensubu kod adları Kawa, Demhat ve Ciğerhun olan teröristlere ait olduğu tespit edildi. Üç teröristin, çıkan anlaşmazlık nedeniyle kendi arkadaşları tarafından infazlarının yapıldığı saptandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; Tunceli ili Pülümür ilçesi Sevdin bölgesinde 15 Nisan 2016 tarihinde havadan yapılan keşif esnasında tespit edilen teröristler, hava harekâtıyla bombalandı. Zor durumda kalan teröristler arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine Kawa (K), Demhat (K) ve Ciğerhun (K) adlı teröristler, Türkiye Cumhuriyeti devletine ajanlık yaptıkları gerekçesiyle kendi arkadaşları olan teröristler tarafından infaz edildi. Üç teröristin cesedi, çukura gömüldü.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı unsurlarınca bölgede yapılan operasyon sırasında, üç teröristin cesetleri gömüldükleri çukurlardan çıkarılarak, kimlik tespiti maksadıyla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Teröristlerin telsiz dinlemelerinden olayla ilgili istihbarat yapıldı. Teröristlerin bu infazları örgüt içinde üst kademelere ve ailelerine bildirmedikleri öğrenildi. PKK'da, pişman olarak teslim olmak isteyenlerin infaz edildiği, arkadaşları tarafından öldürüldüğü dile getirildi.

Güvenlik kaynakları, "Çocukları örgüte katılmış ailelerin, gözbebekleri olan evlatlarının keyfi infazlara maruz kalmaması için bir an önce çocuklarına evlerine dönme çağrısında bulunmaları ve bu alçak terör örgütünün emelleri için hayatlarını kaybetmelerine mani olmaları onların annelik babalık görevidir" değerlendirmesinde bulundu.