PKK'lılar BTE boru hattını havaya uçurdu

PKK'lılar BTE boru hattını havaya uçurdu

Kars'ın Sarıkamış ilçesinden geçen doğalgaz boru hattında patlama meydana geldi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinden geçen Şahdeniz doğalgazının taşındığı Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE) boru hattında patlama meydana geldi.

Sabotaj ihtimali üzerinde durulan patlamanın ardından çıkan yangında büyüyen alevler, kilometrelerce uzaktan görüldü.

Şahdeniz doğalgazının taşındığı BTE boru hattında bugün saat 22.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Sarıkamış İlçesinin Sarıkamış Mahallesine 2 kilometre uzaklıktaki Şehitlik Tepe mevkisinde olan patlamanın ardından çıkan yangında alevler 100 metreye kadar yükseldi. İlçe merkezinde de rahatlıkla görülebilen alevler saat 23.00 sıralarında söndü.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 2 yıl önce aynı yerde olan patlamayı andırdığını ve sabotaj olasılığı üzerinde durulduğunu söyledi. Vanaların kapatıldığını belirten Kaymakam Karaman, yangının sönmek üzere olduğunu da bildirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

BORU HATTINI PATLATTILAR - FOTO GALERİ

VALİ: PKK'NIN EYLEMİ

Kars Valisi Günay Özdemir doğalgaz boru hattına saldırıyı terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiğini belirtti. Doğalgaz boru hattının patlatılmasıyla birlikte alev topunun çevreyi sardığını aktaran Vali Özdemir, patlama olan bölgenin yerleşim birimine uzak olduğunu, bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını açıkladı. Doğalgaz akımının vanalarla kapatıldığını söyleyen Vali Özdemir, boruların içinde kalan alevlerin de azaldığını ve sönmek üzere olduğunu ifade etti.