PKK'nın İdil sorumlusu öldürüldü

PKK'nın İdil sorumlusu öldürüldü

İdil'de güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada PKK'nın sözde İdil sorumlusu öldürüldü.

Şırnak'ın İdil ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Kuyulu köyü kırsalında PKK'lıların ilçeye sızmaya çalıştıklarını belirleyen İdil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada bir uzman çavuş ile bir komiser yaralandı. Çatışmada biri 2 PKK'lı silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Durumu ağır olan uzman çavuş İdil Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralı komiserin ise ayakta tedavisinin ardından taburcu edildiği belirtildi.

VALİLİK AÇIKLADI: 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR

İdil İlçesi’ne sızmaya çalışan PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmayla ilgili Şırnak Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz İdil İlçesi’nde bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yapılan operasyonlarda vatandaşlarımızın da desteğiyle 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.  

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU 

Öte yandan, etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristlerin sözde İdil ilçe sorumlusu "Nurhak" kod adlı Kamil Malgaz ile "Hasan" kod adlı Fuat Kasbaş olduğu tespit edildi. Teröristlerin bir süre önce güvenlik güçlerince İdil'de gerçekleştirilen "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" sırasında ilçeden kaçtığı öğrenildi.

TÜNEL BULUNDU 

PKK'lı teröristlerin çok sayıda eve geçiş sağlamak amacıyla yer altında 50 metre uzunluğunda tünel kazdıklarını belirleyen güvenlik güçleri tünelde arama yaptı. Bulunan çok sayıda el yapımı patlayıcı, tüp ve el bombaları yapılan incelemenin ardından kontrollü olarak imha edildi. Evlerin duvarlarına keskin nişancılar için küçük delikler açılırken teröristlerin bu deliklerde sürekli nöbet tuttuğu, güvenlik kameraları ile bölgeyi 24 saat izledikleri bildirildi. 
 

DHA