PKK'ya darbe üstüne darbe !

PKK'ya darbe üstüne darbe !

Şehirlerden temizlenen PKK'ya kırsalda da darbe vurulmaya devam ediyor.

Şehirden temizlenen örgüte kırsalda darbe indi. Uyuşturucu tarlalarını da kapsayan Lice’deki operasyonda örgütün “küçük Kandil”i Şenyayla’ya da girildi. 20 hedef vuruldu

Diyarbakır'ın Lice, Hani, Silvan, Kocaköy, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 32 köyde 20 Haziran'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı dün sona ererken, terör örgütüPKK'ya yönelik başlatılan hava destekli operasyonlar ise tüm hızıyla sürüyor. Savaş uçaklarıyla önceki gün ateş altına alınan çok sayıda sığınak, barınak ve silah deposu imha edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyonda, PKK'nın en büyük finans kaynağı olan hint keneviri ekili alanlarda da çalışma yürütülüyor. Operasyonlara yaklaşık bin güvenlik personeli katılıyor. Önceki gün ilan edilen sokağa çıkma yasağına Alaca köyünün Şenyayla ve Billurderesi mahalleleri de eklenmişti. Ancak DiyarbakırValiliği dün yaptığı açıklama ile 32 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının saat 19.30 itibariyle kaldırıldığını bildirdi. Bu arada Silvan, Lice, Kulp ve Dicle kırsalında kalan 21 bölge, 7 ay boyunca geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi.

FİNANS KAYNAĞI KURUYOR

PKK'nın kenevir tarlalarına yönelik geçen yıl 2 bin 42, bu yılın ilk iki ayında da 175 operasyon düzenlenmişti. Bu kapsamda 8 ton 33 kilogram esrar, 23 bin 963 kök kenevir, 7 ton esrar ve 2 milyon 269 bin 656 kök kenevir ele geçirilmişti.

HAVADAN DA VURULDU

Diyarbakır Lice'deki operasyonlar havadan da yürütüldü. İlçe ile Hakkâri'ninŞemdinli ilçesi kırsalında icra edilen hava harekâtında, 20 hedef ateş altına alındı. Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekâtında da, örgüte ait barınak, sığınak ve mühimmat deposunun bulunduğu 15 hedef imha edildi.