PKK'yı besleyen 4 iş adamı tutuklandı

PKK'yı besleyen 4 iş adamı tutuklandı
Güncelleme:

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya finans sağladıkları iddiasıyla 4 iş adamı tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başasavcılığı'nın, PKK'ya finans sağlanması ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında bayramdan önce gözaltına alınıp serbest bırakılan, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Celalettin B.'nin de bulunduğu 4 işadamı tutuklandı. 

Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK'ya finans sağlanması ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında bayramdan önce gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Diyarbakır'ın tanınmış işadamları, savcılığın itirazı üzerine bir kez daha gözaltına alındı. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan iş adamları Mehmet Ç., Celalettin B., Nihat S. ve Fırat B., 'Terör örgütü PKK'ya finans sağlamak' suçunu işledikleri iddiasıyla tutuklandı. 
Müteahhitlik yapan Celalettin B.'nin aynı zamanda Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı olduğu, Mehmet Ç. ile Fırat B.'nin Diyarbakır'ın önemli inşaat firmalarının sahibi olduğu, Nihat S.'nin ise kentteki önemli bir gıda market zincirinin sahibi olduğu belirtildi.

DHA

Etiketler PKK finans