Polis küçük kıza cinsel organını gösterdi !

Polis küçük kıza cinsel organını gösterdi !

Adana'da evini basanlara ateş eden polis memuru tutuklandı. Gece polis memurunun evi yakıldı.

Adana’da taciz iddiasıyla evini basanlara ateş ederek 23 yaşındaki Çağatay Erdem’i öldüren, 2 kişiyi de yaralayan polis memuru 35 yaşındaki R.S. tutuklandı. Bekar olan R.S.’nin evi de gece ateşe verilip yakıldı.

Merkez Seyhan İlçesi’nin Fatih Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde bir grup, 12 yaşındaki A.E. adlı kız çocuğuna cinsel organını gösterdiği iddiasıyla Hassas Noktaları Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru R.S.’nin evini bastı. ’Taciz’ iddiasını duyan sokaktaki vatandaşlar da eve gelip polis memuruna saldırdı. Polis de kendini korumak için beylik tabancasını çekerek ateş açınca, taciz olayıyla hiç ilgisi olmayan ancak tepki için eve giren Çağatay Erdem, 65 yaşındaki Raşit Ünsat ve 37 yaşındaki Bestami Şahin’i vurdu.

HASTANEDE ÖLDÜ

Çağatay Erdem, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Çukurova Doktor Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Diğer 2 kişinin tedavisi sürerken, gözaltına alınan polis memuru R.S., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bu arada R.S.’nin birlikte yaşadığı anne ve babası da güvenlikleri için evden çıkartıldı. Çağatay Erdem’in ölüm haberini alan bir grup ise gece taş ve sopalarla polis R.S.’nin evin camlarını kırıp, tahrip ettikleri eşyaları ateşe verdi. İtfaiye ve polisin zamanında müdahalesi ile yangın büyümeden söndürüldü. Sokakta toplanan kalabalık polis tarafından dağıtıldı.

POLİSİN YARALAMADAN KAYDI VAR

Hassas Noktaları Koruma Şube Müdürlüğü’nde görev yapan R.S.’nin, meslektaşları arasında ’problemli’ olarak nitelendirildiği ortaya çıktı. İstanbul’da görev yaptığı yıllarda karıştığı 2 ayrı silahla yaralama olayı nedeniyle hakkında açılan soruşturmaların devam ettiği belirlenen R.S.’nin ifadesinde cinsel istismar ve teşhir iddialarını kabul etmediği öğrenildi.

Evde uyuduğu sırada kapısını zorlayarak eve giren 25-30 kişilik grubun kendisine saldırdığını belirten R.S., "Ellerine ne geçirirlerse vurmaya başladılar. Etrafımı saran insanların elinden kurtulmaya çalıştım, kaçamadım. En son vestiyerin üzerinde duran silah aklıma geldi, alıp kullanmak zorunda kaldım. Ayaklarına doğru ateş açtım" diye ifade verdi. Sabah erken saatlerde adliyeye sevk edilen polis memur R.S. tutuklandı.

PENCEREDEN ÇAĞIRDI, ELLERİNİ TUTUP TEŞHİR YAPTI

Saldırının cinsel istismardan kaynaklandığını ileri süren 12 yaşındaki A.E.’nin annesi de olayla ilgili verdiği ifadesinde, "Kızım, oğlum A. ile birlikte camiden dönüyordu. Oğlumun çişi gelmiş, o kişinin evinin karşısında boş arsa var. Kızım da orada ihtiyacını gidermesini söylemiş. Bu sırada polis pencereden başını uzatıp kızımı çağırmış. Yanına gelen kızımın ellerini tutup, cinsel organını kızıma göstermiş. Ağlayarak gelen kızım olayı anlattı. Evi tarif etmesini istedim. Komşularımla birlikte eve kadar gittik, bizi görünce ateş etmeye başladı" dedi.

BABA ŞİKAYETÇİ OLDU

Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılan Çağatay Erdem’in cenazesi babası Mehmet Ali Erdem tarafından teslim alındı. Mehmet Ali Erdem, oğlunun hiç uğruna hayatını kaybettiğini belirterek, tek suçunun mahalleden arkadaşlarının olaya gittiğini görüp onlara eşlik etmesi olduğunu söyledi. Olay sırasında Adana’da olmadığını da vurgulayan baba Erdem, "Olayı sonradan öğrendim. Oğlum askerden yeni geldi, kimseyle sorunu yoktu. Mahallenin gençleri olayı anlatıp, polise ders vermek istediklerini söyleyerek gidince, oğlum da onların arkasından gitmiş. Sonra da vurulmuş. Şikayetçi oldum, ne gerekiyorsa yapılsın" diye konuştu. Çağatay Erdem’in cenazesi Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.