Polis memurunun ölümüne ''intihar'' demişti, gerçek otopside ortaya çıktı

Polis memurunun ölümüne ''intihar'' demişti, gerçek otopside ortaya çıktı
Güncelleme:

Adana'da tabancasını temizlerken kendini vurduğu öne sürülen polis memurunun eşi, ön otopsi raporu sonucunda kocasını "kasten öldürmeden" tutuklandı. Bir yıl önce evlenen çiftin hiçbir sorunu olmadığı, 5 yıldır birlikte oldukları öğrenildi...

Olay Sarıçam ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 8 Kasım günü akşam meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 4 aylık polis memuru Alper D. (24) evinde tabancasıyla ağır yaralandı. 1 yıl önce evlendiği eşi Fadime D.'ın çağırdığı ambulans ile Alpay D. Adana Şehir Hastanesine kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri polis memurunun ölümü üzerine çalışma başlattı. Evde yapılan çalışmada şahsın beylik tabancasından çıkan kurşunla öldüğü ve yanında sadece eşi olduğunu tespit etti. Polis bunun üzerine eşinin ifadesine başvurdu. Fadime D. ilk ifadesinde eşinin tabancasını temizlerken öldüğünü öne sürdü. Bunun üzerine adli tıpta yapılan ön otopside uzaktan açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Polis bunun üzerine Fadime D.'ı gözaltına alıp, sorguyu derinleştirdi. Bunun üzerine Fadime D., ikinci ifadesinde eşinin tabancanın mermilerini çıkardığını daha sonra da tabancayı kendisinin alarak "sıkayım mı" diye şaka yaptığını, eşinin de "vuramazsın, sıkamazsın" diye şaka yaptığını, kendisinin bunun üzerine tetiğe basarak mermi olmadığı için şaka amaçlı ateş ettiğini ancak içinde mermi olduğu için eşinin yaralandığını, hemen ambulans çağırdığını söylediği öne sürüldü. Bu ifadeden sonra Fadime D. adliyeye sevk edildi. Doğan çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı.

"5 YILDIR BİRBİRLERİNE AŞIKTI"

Bu arada, Alpay D.'ın cenazesi dün yakınları tarafından adli tıp kurumu morgundan alarak Çaylı Mahallesi'nde toprağa verildi. Babası Mahmut D. ise oğlu ile gelininin 5 yıldır birbirini sevdiğini belirterek, "Gelinim oğlumun yolunu gözlerdi. Onlar birbirini çok seviyordu. Oğlumu gelinimin öldürdüğüne inanmıyorum. Gelinim benin yeğenim zaten. Bu olay bir kaza. Onlar birbirine doyamadı" dedi.