Polisi görünce taksiden atlayıp kaçtı !

Polisi görünce taksiden atlayıp kaçtı !

İstanbul'da yapılan büyük operasyonda polisi gören bir şüpheli taksiden atlayıp kaçtı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, 'Yeditepe Huzur' adı altında il genelinde asayiş operasyonu gerçekleştirdi.

5 bin personelin katılımıyla gerçekleşen uygulama, 39 ilçede 129 noktada İstanbulEmniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın yönetiminde gerçekleşti. Polisler, uygulama esnasında önceden belirlenen noktalarda şüpheli araçları durdurarak arama ve kimlik kontrolü yaptı.

Uygulamaların yapıldığı noktalardan biri de Şişli ilçesiydi. Polisler şüpheli görülen araçlar üzerinde arama yaptı. Uygulama kapsamında araçlardaki vatandaşlar ve şüpheli görülen kişilerin de üzeri aranıp, Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı. Aramalar devam ederken bir grup polis de uzun namlulu silahlarla çevrede güvenlik tedbiri aldı.

ŞİŞLİ’DE İKİ SİLAH, İKİ BIÇAK VE BİR SOPA ELE GEÇİRİLDİ

Kurtuluş Meydanı’nda yapılan kontroller esnasında şüpheli görülen bir taksi durdurulmak istendi. Araç içerisinde bulunan dört şüpheliden birisi hareket halindeki araçtan atlayarak elindeki silah ile olay yerinden kaçtı.

Polis elindeki tabancayı cadde ortasında bırakıp kaçan şüpheliyi cadde boyunca kovaladı. Kalan üç kişi üzerinde inceleme yapan ekipler taksinin içerisinde bir silah, iki bıçak ve bir sopa ele geçirdi. Polis ele geçirilen iki silah, iki bıçak ve bir sopa ile birlikte, şüpheli üç kişiyi ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

575a3b9cc03c0e53681f2338.jpg

Polis uygulama noktasından kaçan şüphelinin yakalanması için çevrede çalışma başlattı. Öte yandan bir polis helikopteri de uygulamaya destek verdi. Havadan koordinasyon sağlayan helikopter bazı noktalardan görüntü ve fotoğraf kaydı aldı.İstanbul’un tüm ilçelerini kapsayan asayiş uygulamasının gece geç saatlere kadar devam edeceği öğrenildi.

KADIKÖY’DE UYGULAMA

Asayiş uygulaması yapılan bir nokta da kadıköy Rıhtım’dı. Polis ekipleri helikopter desteğinde İskele Meydanı’nda Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması ve üst araması yaptı.

UYGULAMANIN BİLANÇOSU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ele geçirilen silah ve suç materyallerinin sergilendi.

Uygulamanın bilançosu ise şöyle:

-16 bin 355 GBT sorgusu yapılmış, 78 aranan kişi yakalanmıştır.

-3 bin 825 araç sorgusu yapılmış, 82 araç trafikten men edilmiştir.

-358 adet işyeri denetlenmiş, 20 işyerine işlem uygulanmıştır.

-291 gram uyuşturucu madde ele geçirilmştir.

-1 pompalı tüfek, 10 adet tabanca ve 6 adet kuru sıkı tabanca ele geçirilmiştir.

-Toplam 155 bin 818 TL trafik para cezası kesilmiştir.

-18 kişi suç ve suç unsuru ile yakalanmıştır.

DHA