Polisin durduğu kamyonetten çalıntı inek çıktı

Polisin durduğu kamyonetten çalıntı inek çıktı

Bitlis'te polisin aşırı hız yaptığı için durduğu kamyonetten çalıntı inek çıktı.

Tatvan'da aşırı hız yapan bir kamyoneti kovalamaca sonunda durduran polis ekipleri, aracın kasasında çalındığı tespit edilen 10 inek buldu.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde polisin durdurduğu kamyonetin  kasasında, çalındığı tespit edilen 10 inek bulundu.  Tatvan Emniyet Müdürlüğüne bağlı devriye ekibi, Cumhuriyet Caddesi'nde  Van istikametine seyir halindeki N.K yönetimindeki kamyoneti, aşırı hız nedeniyle  durdurmak istedi.  Ekip aracından yapılan anonsa rağmen sürücüsünün kaçmaya çalıştığı  kamyonet, kısa kovalamaca sonunda durduruldu. N.K'yı gözaltına alan polis, kapalı  kamyonetin kasasında Muş'un Hasköy ilçesinden çalınan 10 ineği buldu.  Zanlının gözaltına alınmasının ardından ineklerin sahiplerine teslim  edilmesi için kamyonet Tatvan Şehit Mehmet Işık Polis Merkezi Amirliği bahçesine  çekildi.Hasköy'den Tatvan'a gelen aileler, çalınan büyükbaş hayvanlarını kısa  sürede bulan emniyet personeline teşekkür etti.

İnek sahiplerinden Şemsettin Karşenay, hırsızlık olayını sabah  uyandıklarında fark ettiklerini, bunun üzerine hemen polise başvurduklarını  söyledi. Bu kadar kısa sürede ineklerin bulunabileceğini düşünmediklerini  belirten Karşenay, "Yaptığımız araştırmada komşumuzun da ineklerinin çalındığını  anladık. Sağolsunlar olayın üzerinden daha birkaç saat geçmişken ineklerimizin  Tatvan'da bulunduğu haberini aldık. Bu haber üzerine çok sevindik.

Bu yüzden  ineklerimizin bulunmasında emeği geçen tüm emniyet personeline canı gönülden  teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.Tatvan ve Hasköy'deki ekiplere teşekkür eden Abdurrahman Kaya ise  "Tatvan'da yakalanmasa inekleri bir daha bulmamız sanırım mümkün olmayacaktı. Bu  yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

AA