Polislere ''sen kimsin lan'' diyen müdür istifa etti

Güncelleme:

Otomobilini aramak isteyen polislere söylediği "Sen kim oluyorsun da beni arıyorsun lan. Ben İl Sağlık Müdürüyüm, beni de aracı da arayamazsın" sözleriyle gündeme gelen Şırnak İl Sağlık Müdürü Nedim Uzun istifa etti.

21 Mart 2018 günü Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın nizamiyesinde meydana gelen olayda; Şırnak İl Sağlık Müdürü Nedim Uzun, güvenlik kontrol noktasında durdurulan aracını “Sen kim oluyorsun da beni arıyorsun lan. Ben İl Sağlık Müdürüyüm, beni de aracı da arayamazsın.” diyerek polislere aratmamıştı.

‘Araç aratmama’ skandalında müdürün aracını durduran ve ona yardıma gelen 4 polis memuru ildeki farklı ilçelere ‘sürgün gibi’ gönderilmiş ve haklarında soruşturma açılmıştı. Müdürün aracını durduran polis memuru hakkında da “FETÖ’cü” iması ortaya atılmış bunun üzerine mağdur polis savcılığa ikinci bir suç duyurusunda bulunmuştu.

İNCELEME BAŞLATILMIŞTI

Sözcü'den Deniz Ayas'ın haberine göre; onunun medyaya yansıması üzerine hakkında Şırnak Valiliği müdür Uzun hakkında inceleme başlatmıştı. Ancak Uzun’un Mayıs ayında başlatılan soruşturma sonucunu beklemeleden görevinden istifa ettiği öğrenildi.

DOKTORLUK GÖREVİNE DEVAM

Uzun’un; il sağlık müdürü olarak farklı bir kente atanmak istediği, ancak polislerle yaşadığı tartışma sonrası hakkında açılan idari soruşturma sebebiyle bunun gerçekleştirilemediği ve bunun üzerine de görevinden istifa ettiği öğrenildi. Geçtiğimiz hafta görevinden istifa eden Uzun’un Şırnak’ta doktor olarak görevine devam ettiği öğrenildi.

Nedim Uzun’un istifa kararı almadan önce bir hasta yakını ile de tartıştığı bildirildi.

Havalimanında, Uzun’un aracını durduran ve il genelindeki farklı ilçelere tayin edien dört polis memurunun da Valilikçe ve Emniyet Genel Müdürlüğünce başlatılan soruşturmanın sonucunu bekledikleri kaydedildi. Savcılıkca başlatılan soruşturmaların da sürdüğü öğrenildi.